SkinConsultCoachingVersion = V2 SCAI_PreSubscription = 0

Săptămâna

2

CUM SE POATE REFACE PIERDEREA DE LIPIDE?

SKINCONSULTAI CoachingVichy laboratoires

Săptămâna 2

Vichy laboratoiresSKINCONSULTAI Coaching

CUM SE POATE REFACE PIERDEREA DE LIPIDE?

BINE AȚI VENIT
LA A DOUA SĂPTĂMÂNĂ

MĂ BUCUR SĂ FIU AICI DIN NOU! SPERĂM CĂ AȚI AVUT O SĂPTĂMÂNĂ MINUNATĂ. POATE AȚI INTRODUS DEJA NOI OBICEIURI ÎN RUTINA DUMNEAVOASTRĂ? AȚI OBserumVAT CHIAR ȘI MICI MODIFICĂRI?

IATĂ CELE 3 OBIECTIVE ALE NOASTRE PENTRU ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ:

 • ÎNȚELEGEȚI DE CE PIELEA ESTE MAI USCATĂ LA POSTMENOPAUZĂ
 • INCLUDEȚI EXERCIȚII FACIALE UȘOARE DE 3 ORI PE SĂPTĂMÂNĂ
 • ALEGEȚI O DIETĂ ADAPTATĂ.
Urmăriți videoclipul

DE CE PIELEA ESTE MAI USCATĂ LA POSTMENOPAUZĂ?

PIELEA ȘI EXPOZOMUL – mediu, stil de viață și variații hormonale.

Dermatolog în Canada, Dr. Jennifer Beecker este specializată în dermatologie medicală, cancer de piele, precum și în dermatologie cosmetică.

Descoperiți care sunt efectele hormonale asupra pielii la postmenopauză și cum puteți să vă protejați pielea în fiecare zi.

PROTOCOLUL NEOVADIOL LA POSTMENOPAUZĂ

SOLUȚIA VICHY

Pentru a viza nevoile specifice ale pielii la postmenopauză, Laboratoarele Vichy au creat protocolul NEOVADIOL de serum și creme pentru POSTMENOPAUZĂ. Din punct de vedere clinic, eficiența sa a fost testată la femeile cu piele sensibilă aflate la postmenopauză.

FRÉDÉRIQUE LABATUT

MANAGERUL LABORATOARELOR VICHY

“SĂ NE CONCENTRĂM PE CREMELE NEOVADIOL DE ZI ȘI DE NOAPTE PENTRU POSTMENOPAUZĂ FORMULELE SUNT ÎMBOGĂȚITE CU OMEGA 3-6-9 HRĂNITOARE.”

1 min
citire

SĂPTĂMÂNA 2.
POSTMENOPAUZA
CREME
DE ZI ȘI DE NOAPTE

de Frédérique Labatut,
Managerul laboratoarelor Vichy

Citiți mai multe informații scrise de

CREME NEOVADIOL DE ZI ȘI DE NOAPTE PENTRU POSTMENOPAUZĂ

Timp de 30 de ani, Vichy a fost implicată în cercetarea menopauzei și a pielii, devenind un pionier în îngrijirea pielii pentru perioada menopauzei.

Pentru a reface pierderea de lipide, protocolul nostru postmenopauză de îngrijire a pielii este conceput cu Omega 3-6-9 pentru a hrăni pielea în profunzime.

Aplicați cremele NEOVADIOL de zi și de noapte postmenopauză după ce ați aplicat serumul.

Fiecare formulă este concepută cu un duo de extract de Proxylane și Cassia pentru a compensa efectele vizibile ale variației hormonale asupra pielii și sunt îmbogățite cu Niacinamidă antioxidantă (Vitamina B3) și vitaminele Cg-E și Omega 3-6-9.

 • CREMA DE ZI NEOVADIOL DE UMPLERE, ANTI-LĂSARE
  O cremă hrănitoare de zi care ridică contururile +25% (1) și reumple ridurile +17% (1)
 • CREMĂ DE NOAPTE NEOVADIOL PENTRU UMPLERE ȘI FERMITATE
  O cremă de noapte confortabilă care îmbunătățește suplețea +44% (2) și care umple 100% lipidele pierdute la suprafață (1)

(1) Scoruri clinice în cazul a 52 de femei cu vârste cuprinse între 54-65 de ani după 3 luni de utilizare a cremei de zi Neovadiol postmenopauză, (2) Scoruri clinice în cazul a 52 de femei după o lună de utilizare a cremei de noapte Neovadiol postmenopauză

2 min
citire

SĂPTĂMÂNA 1.
ÎNGRIJIREA PIELII
PROTOCOL
LA POSTMENOPAUZĂ

de Frédérique Labatut,
Managerul laboratoarelor Vichy

Citiți mai multe informații scrise de

PROTOCOLUL DE ÎNGRIJIRE A PIELII MELE LA POSTMENOPAUZĂ

Formulele NEOVADIOL sunt îmbogățite cu un amestec puternic de ingrediente active care acționează asupra dermei care se potrivesc nevoilor specifice ale pielii dumneavoastră la postmenopauză.

Pentru a compensa semnele vizibile de îmbătrânire datorate variațiilor de estrogen și cortizon la menopauză, formulele de serum și creme NEOVADIOL combină un duo puternic de extract Cassia și Proxylane de origine vegetală cunoscute pentru revitalizarea și ridicarea pielii.

Pentru a reface pierderea de lipide, protocolul nostru postmenopauză de îngrijire a pielii este conceput cu Omega 3-6-9 pentru a hrăni pielea în profunzime.

PASUL 1 – CURĂȚARE

LAPTE VICHY PUERTÉ THERMALE 3-ÎN-1

Curăță impuritățile și particulele poluante, îndepărtează machiajul de pe față și ochi și lasă pielea să se simtă tonifiată și confortabilă fără a se usca.

PASUL 2 - PREGĂTIREPASUL 2 - PREGĂTIRE

NEOVADIOL MENO 5 BI-serum

Reactivează 5 mecanisme ale pielii: densitate, pete pigmentare, riduri, strălucire, uscăciun

 1. -13% lăsarea pielii(1)
 2. -22% pete pigmentare(2)
 3. +61% Lipidele de la suprafața epidermei(3)
 4. -12% riduri(4)
 5. +14% Strălucire(1)

PASUL 3 - MENȚINEREA HIDRATĂRII ȘI A EFECTULUI LINIȘTITOR PE TOT PARCURSUL ZILEI

CREMELE NEOVADIOL DE ZI ȘI DE NOAPTE POSTMENOPAUZĂ CARE REVIGOREAZĂ ȘI DAU FERMITATE PIELII

Reactivează mecanismele pielii la perimenopauză:

 • -25% lăsarea pielii(1)
 • +17% densitate (5)
 • -28% riduri (5)

PASUL 4 - PROTECȚIA ZILNICĂ A PIELII

CAPITAL SOLEIL UV AGE DAILY SPF50+ este ultimul pas esențial necesar în rutina zilnică de îngrijire a pielii, pe tot parcursul anului. Textura ușoară, respirabilă, combinată cu tehnologia avansată de protecție solară oferă o acoperire invizibilă uniformă, care nu lasă nici o urmă albă sau finisaj lipicios.

(1) Scor clinic - 42 de femei după 2 luni, (2) Test instrumental - reducerea dimensiunii petelor închise la culoare - 41 de femei după 2 luni, (3) Formulă concepută cu lipide pentru a compensa reducerea sebumului la menopauză, (4) Scor clinic la 41 de femei după 2 luni, (5) Scor clinice la 219 de femei după 3 luni de utilizare a cremelor Neovadiol postmenopauză

1

Demachiant integral 3 în 1

PURETE THERMALE
Demachiant integral 3 în 1

Află mai multe

EFECT CA DE LIFTING, FEMITATE, ANTI PETE PIGMENTARE

2

Peri & Post Menopause Meno 5 Serum Bifazic

NEOVADIOL
Peri & Post Menopause
Meno 5 Serum Bifazic

Află mai multe

REFACERE A LIPIDELOR, REDEFINIRE

3

POST-MENOPAUSE Cremă de zi cu efect de refacere a lipidelor și redefinire

NEOVADIOL
POST-MENOPAUSE Cremă de zi cu efect de refacere a lipidelor și redefinire

Află mai multe

REFACERE A LIPIDELOR, REDEFINIRE

4

POST-MENOPAUSE Cremă de noapte cu efect de refacere a lipidelor si fermitate

NEOVADIOL
POST-MENOPAUSE
Cremă de noapte cu efect de refacere a lipidelor si fermitate

Află mai multe

PROTEJEAZĂ & CORECTEAZĂ

5

UV-AGE DAILY

CAPITAL SOLEIL
UV-AGE DAILY

Află mai multe

MASAJ FACIAL PENTRU STIMULAREA NUTRIȚIEI PIELII

Fața are 57 de mușchi care trebuie stimulați sau relaxați. În calitate de instructor în ritualul facial, Aurelia del Sol combină exercițiile de respirație, masajul și acupunctura. Este momentul dumneavoastră, profitați!

Găsiți o postură confortabilă. Inspirați. Expirați. Și respectați instrucțiunile coordonatorului!

SIMȚIȚI-VĂ BINE LA POSTMENOPAUZĂ

PRACTICAREA SĂNĂTĂȚII HOLISTICE

De-a lungul acestei perioade, corpul dumneavoastră suferă o multitudine de modificări biologice și clinice. Înțelegerea și identificarea acestor modificări cât mai curând posibil ajută la prevenirea inconvenientelor pe care le provoacă și la pregătirea adecvată a corpului pentru anii care urmează.

DR. VERONICA DI NARDO

NUTRIȚIONIST

“LA POSTMENOPAUZĂ, ADOPTAREA UNEI DIETE ADECVATE VĂ VA PERMITE SĂ INTRAȚI CU ÎNCREDERE ÎN ACEASTĂ ETAPĂ A VIEȚII.”

3 min
citire

SĂPTĂMÂNA 2.
ALEGEȚI
O DIETĂ ADAPTATĂ
LA POSTMENOPAUZĂ

De Veronica Di Nardo,
Nutriționist

Citiți mai multe informații scrise de

DIETA ADAPTATĂ LA POSTMENOPAUZĂ

CE ESTE POSTMENOPAUZA?

Modificările observate înainte de menopauză vor varia acum în ceea ce privește severitatea, intensitatea sau frecvența și trebuie să fie menținute la un anumit nivel pe o perioadă mult mai lungă de timp. Din fericire, adoptarea unei diete adecvate va împiedica luarea în greutate și scăderea masei musculare, dar și consecințele pe termen lung, cum ar fi pierderea densității osoase și bolile de inimă.

DE CE ESTE NECESARĂ O DIETĂ ADAPTATĂ PENTRU POSTMENOPAUZĂ?

În timpul postmenopauzei, organismul utilizează energia în mod diferit - și pentru că suntem cu toții diferiți, corpul nostru va răspunde la efectele menopauzei în modul propriu. Dar să începem cu sfaturi generale care se potrivesc fiecăreia dintre noi pentru a vă împiedica să luați în greutate

 • Consumați alimente sănătoase și organice la fiecare masă:
  • Încercați să mâncați cel puțin 5 porții de fructe și legume.
  • Vitaminele C, D, K, precum și calciul care se găsesc în pește, fructe și legume sunt recomandate pentru menținerea corectă a sănătății masei osoase.
 • Evitați alcoolul și cofeina și alegeți alimente care au un conținut scăzut de zaharuri adăugate, grăsimi saturate și sodiu.
 • Asigurați-vă că apa vă este cel mai bun aliat, consumând cel puțin 1,5 l pe zi.
 • Faceți zilnic exerciții fizice.

Prin adoptarea acestor obiceiuri, veți putea ajunge la o greutate sănătoasă. Aceasta este, de asemenea, cea mai bună modalitate de a reduce drastic riscul crescut de boli de inimă și pierderea masei osoase în timpul postmenopauzei. Producția redusă de estrogen crește resorbția masei osoase și reduce absorbția de calciu. Puteți preveni cu ușurință pierderea masei osoase și consecințele osteoporozei prin luarea zilnică a dozelor de calciu și vitamina D de care corpul are nevoie. Produsele lactate, cum ar fi laptele, iaurtul și brânza, împreună cu sucurile fortificate, legumele cu frunze verzi și peștele conserumvat vă vor fi cel mai bun aliat. Lignanii, cum ar fi semințele de in, broccoli sau nucile de caju, vor reduce, de asemenea, viteza mare de pierdere a masei osoase în primii ani de postmenopauză.

Nu în ultimul rând, fiți activă fizic în viața de zi cu zi.

În primul rând, ajută la menținerea greutății sănătoase și, astfel, scade riscul bolilor de inimă. În al doilea rând, vă menține oasele puternice - și în al treilea rând, vă face să vă simțiți bine.

CUM PUTEȚI STIMULA NUTRIȚIA PIELII CU OMEGA 3?

Dieta modernă occidentală a crescut aportul de Omega 6. Dar Omega 6 trebuie să fie bine echilibrat cu Omega 3, astfel încât ambele lipide să-și poată exprima beneficiile complete asupra pielii.

Strâns legat de funcția barierei epidermice a pielii, structura membranei, echilibrul intern al mediului și repararea daunelor, Omega 3 vă va proteja de uscăciune, inflamație, mâncărime a pielii sau vătămări provocate de soare.

Puteți găsi doza de 500mg de Omega 3 de care aveți nevoie zilnic, în principal în ulei de pește, somon, ouă sau pește conserumvat. Dacă sunteți vegetariană, o veți găsi în semințe de in, semințe de chia, soia sau nuci.

Rețineți că Omega 3 nu numai că vă va ajuta să luptați împotriva îmbătrânirii pielii, dar vă va ajuta și să reduceți riscurile bolilor cardiovasculare la fel de mult ca și bolile coronariene.

3 min
citire

SĂPTĂMÂNA 1.
SIMȚIȚI-VĂ BINE LA POST
MENOPAUZĂ CU O
SĂNĂTATE HOLISTICĂ
EXERSAȚI

Dr Thierry Haag,
Ginecolog

Citiți mai multe informații scrise de

BUNĂSTAREA ÎN TIMPUL PERIMENOPAUZEI CU AJUTORUL UNEI PRACTICI HOLISTICE DE SĂNĂTATE

CE ESTE POSTMENOPAUZA?

Postmenopauza este perioada de timp care începe la un an după ultima perioadă menstruală. În acest stadiu, ovarele au încetat să elibereze ovule și să producă cea mai mare parte a estrogenului.

Simptomele resimțite înainte de menopauză vor varia acum în ceea ce privește severitatea, intensitatea sau frecvența. Unele dintre dumneavoastră le-ar putea resimți mai puțin, altele mai accentuat. Se poate întâmpla chiar ca un simptom pe care nu l-ați mai cunoscut înainte de menopauză să apară brusc în timpul acestei noi faze în care intrați. Principala diferență dintre perimenopauză și postmenopauză este că a doua va dura toată viața. Prin urmare, modificările corpului trebuie înțelese pe o perioadă mult mai lungă de timp. Pentru a preveni consecințele pe termen scurt, mediu sau lung, consultările aprofundate și regulate cu un medic competent sunt esențiale pentru a face față în siguranță și cu încredere acestui nou pasaj din viața dumneavoastră, care este complet natural.

CONSECINȚE PE TERMEN SCURT

Consecințele pe termen scurt sunt, de obicei, dar nu întotdeauna, cele pe care le-ați resimțit în timpul perimenopauzei. Transpirațiile nocturne, bufeurile, problemele de somn sau pierderea libidoului în această fază sunt imprevizibile și vor continua să vă afecteze diferit din când în când. În unele cazuri, tratamentele non-farmacologice (dieta sănătoasă, exercițiile fizice, tratamentele naturiste, încetarea consumului de alcool și tutun etc.) s-ar putea să nu fie suficiente. În acest caz, o discuție cu medicul dumneavoastră vă poate determina să alegeți terapia de substituție hormonală (HRT), care poate fi foarte utilă pentru unele dintre dumneavoastră.

CONSECINȚE PE TERMEN MEDIU

 • Distribuția grăsimii

Pentru a compensa pierderea de estrogen produsă de ovare, organismul stimulează glandele suprarenale, care cresc țesutul adipos din care se produc estrogenii. Acesta este motivul pentru care obserumvăm adesea o distribuție a grăsimilor, în special în zona abdominală și a feselor. Nu intrați în panică, o dietă sănătoasă, variată și proporțională vă va ajuta organismul să se adapteze la aceste schimbări, astfel încât să vă simțiți mai bine și mai sănătoasă.

 • Tulburări genito-urinare

Pierderea estrogenilor duce uneori la atrofie vulvovaginală cu consecințe cum ar fi uscăciunea vaginală și disconfortul, nevoia frecventă și bruscă de a urina și uneori chiar la incontinență urinară de stres (scurgeri de urină în timpul momentelor în care desfășurați activități fizice). Flora vaginală ar putea fi, de asemenea, afectată de aceste modificări și, prin urmare, crește riscul de a contracta micoză, vaginită sau lichen plan. Din fericire, anumite exerciții și tratamentele dermatologice pot preveni toate aceste efecte. În majoritatea cazurilor, o bună prevenire și o monitorizare regulată vor oferi toate instrumentele de care aveți nevoie.

 • Îmbătrânirea și problemele apărute la nivelul pielii

30% din colagenul pielii se pierde în primii cinci ani de postmenopauză. Acest lucru vă va afecta în mod direct pielea, părul și unghiile. Cu toate acestea, puteți stimula netezimea și hidratarea pielii prin îmbunătățirea aportului de alimente bogate în vitamina E, D și Omega 3. Puteți, de asemenea, să faceți cât mai multe exerciții și un tratament cosmetic care reduce drastic aceste schimbări.

CONSECINȚE PE TERMEN LUNG

 • Probleme musculo-scheletale

Simptomele musculo-scheletale caracterizate prin dureri de spate, fracturi rezultate din traume minore, înălțime și mobilitate reduse sunt frecvente din cauza osteoporozei. În prezent, este ușor să preveniți osteoporoza. Exercițiile fizice frecvente, împreună cu un aport adecvat de calciu si vitamina D, pot evita majoritatea riscurilor. În cazul în care acest lucru nu este suficient, există încă unele tratamente foarte specifice.

 • Boli cardiovasculare

Estrogenii joacă un rol decisiv în protejarea inimii și a întregului sistem cardiovascular. Pe măsură ce nivelul lor scade, cresc riscurile de tensiune arterială mai mare, colesterol rău și accident vascular cerebral. Cea mai bună modalitate pentru a vă proteja împotriva acestor riscuri este să aveți o dietă sănătoasă, să faceți exerciții fizice regulate și să renunțați la obiceiurile proaste, cum ar fi tutunul și alcoolul.

Pentru fiecare simptom există o soluție - farmacologică sau nu. Și pentru că fiecare dintre dumneavoastră este unică, aceste soluții vor depinde complet de nevoile specifice și de voință. Oricare ar fi alegerea pe care o faceți, trebuie să fie individualizată - și aceasta este ceea ce veți descoperi cu îndrumarea și sprijinul continuu al specialistului dumneavoastră.

Welcome to your program

This is your first week (of 4).
Let’s start with… some contents, if you don’t mind.