IDÉALIA


Nu numai produsele pe care le utilizăm sunt importante, ci și ritualul de îngrijire de fiecare zi (dimineață și seară). Curățarea tenului înseamnă îndepărtarea celulelor epiteliale moarte de pe suprafața pielii, dar și a prafului și a impurităților acumulate, pentru că toate acestea astupă porii și favorizează producerea unei mai mari cantități de sebum (hiperactivitatea glandelor sebacee).

Curățarea corectă a tenului presupune:

  • demachierea tenului cu apă micelară: îndepărtează praful și celelalte impurități, dar și machiajul. Pentru tenul gras se recomandă un demachiant pe bază de acid salicilic, iar pentru tenul uscat este necesar un produs hidratant și blând cu pielea, care nu conține parfum.
  • tonifierea tenului: este nevoie de o loțiune tonică care să nu conțină alcool. Aceasta are rolul de a împrospăta, hidrata și revigora tenul. Poate, de asemenea, să calmeze tenul sensibil.
  • exfolierea tenului: ajută la îndepărtarea celulelor moarte. Lasă pielea catifelată și curată. Exfoliantul pentru față trebuie să fie fin, pentru că altfel poate irita pielea. Nu este recomandată exfolierea tenului mai des de 2 ori pe săptămână. În cazul tenului uscat se poate exfolia tenul și o dată pe zi, dar numai cu un produs care conține acid lactic, pentru protecție.
  • hidratarea tenului: toate tipurile de ten trebuie hidratate, chiar și tenul gras. Pentru acesta însă este nevoie de un produs mai puțin gras. Tenul are nevoie de o cremă care hidratează intens în sezonul rece.

Articles & videos
you may like