OK

OKAnulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți

Reconectați-vă cu simțurile: un prim pas spre încetinirea procesului de îmbătrânire

 • favoris

Casa dumneavoastră poate foarte ușor să devină sanctuarul în care vă reconectați cu simțurile dumneavoastră și de unde ieșiți revitalizat.

Descoperiți cele cinci simțuri:

Auzul - declanșează starea

Știați că ascultatul oricărui tip de muzică declanșează beneficii imediate biologice și psihologice, ridicând nivelul de endorfine? Studiile efectuate de Natural Standard (centru principal pentru studii terapeutice) a descoperită că sunetele lente, acustice sunt cele mai conductoare ale stării de bine, diminuând hormonii de stres și crescând sistemul imunitar. Dr. Mitchell Gaynor, autor, oncolog holist și profesor la Universitatea Cornell, a scris* că terapia prin sunet a ajutat pacienții săi cu cancer deoarece aceasta a restabilit echilibrul la fiecare nivel al funcției psihologice.

Mirosul - o modalitate mai ușoară de a se relaxa

Aroma terapia și medicina Ayurvedica pun accentul pe uleiurile esențiale în lupa împotriva stresului. Nu este deloc indicat să aplicați aceste uleiuri concentrate direct pe piele, dar câteva picături ulei esențial de lavandă, trandafir  puse într-un difuzor de ulei sau arzător, ajută la relaxare. Lumânările parfumate reprezintă o altă opțiune foarte bună.

Gustul - are gust bun, se simte bine, arată foarte bine!

Încercați infuziile de ierburi: mușețel, lămâie, verbină sau măr. Gustările cum ar fi kiwi, fructul bogat în ingrediente naturale antirid, cu o concentrație mare de vitamina C (esențială pentru producția de colagen), vitamina E și Omega 3, plus antioxidanți foarte importanți în lupta cu problemele pielii. Toate fructele de pădure de culoare neagră, în special murele, conțin multe vitamine, minerale și fitonutrienți pe care pielea îi adoră și îi apreciază.

Tactilul - pentru a vă mulțumi sufletul, începeți cu corpul

Prioritizați îngrijirea pielii cu texturi onctuoase pentru a netezi pielea și pentru a declanșa bariera cutanată. Stropiți-vă pielea cu apă mineralizantă după curățare pentru a calma inflamația și declanșați efectele hidratante ale regimului de îngrijire a pielii. Masați-vă fața cu vârfurile degetelor atunci când aplicați produsul hidratant, pentru a asista și pentru a promova circulația.

Văzul - mediul înconjurător joacă un rol important asupra stării de spirit

Pentru baia dumneavoastră, alegeți culori calmante, culori naturale cum ar fi: crem, gri și bleu pal, plus o lumină reglabilă și plante în ghiveci pentru a crea un spațiu relaxant. O baie cu lumânări aprinse este cât se poate de recomandat!
Respectarea simțurilor dumneavoastră împreună cu practicarea uni stil de viață sănătos și a unei rutine corecte de ingrijire formează cel mai bun tratament anti-stres si cel mai bun tratament anitrid pentru acasă de care puteți beneficia.
*în cartea sa: The Healing Power of Sound

Produse recomandate

 • 22752Fluid zilnic pentru corectarea și încetinirea apariției semnelor de îmbătrânire a tenului SPF 25
  4.9944NewSLOW ÂGEÎngrijire antirid

  Nou

  Fluid zilnic pentru corectarea și încetinirea apariției semnelor de îmbătrânire a tenului SPF 25
 • Cele mai citite articole

  Life Style

  3 sfaturi pentru a încetini ritmul vieții și pentru a vă energiza ziua

  Ați auzit zicala: mai multă grabă, mai puțină viteză, dar v-ați gândit cum se poate aceasta aplica în viața dumneavoastră? Graba constantă exuberează cortizonul din sânge, un factor major care contribuie la bolile legate de stres. Stresul de asemenea inhibă producția de dopamină, chimicală din creier care dă starea de bine. Cu cât ne grăbim mai mult, cu atât devenim mai nefericiți și mai puțin concentrati.

  Citiți articolul

  Ingrediente

  Bifidus: noul prieten al tenului

  Sunteți deja familiari cu Bifidus. Nu-i așa? Ei bine, intestinele dumneavoastră cu siguranță sunt. Bifidus este una dintre florele prietenoase care se găsesc acolo pentru a împiedica bacteriile periculoase să se dezvolte și este un star în romanul de succes al Giuliei Enders: “Charming Bowels”.

  Citiți articolul

  Stil de viaţă sănătos

  Super-alimente: fapt vs. ficțiune

  Descoperiți alimentele preferate ale experților Vichy și aflați cum nutrienții anti-îmbătrânire, vitaminele și mineralele pot îmbunătăți atât calitatea pielii, cât și starea generală de sănătate.

  Citiți articolul

  go to top