OK

OKCancel

Thank you

Close

Da, puteți lucra mult și avea o piele perfectă în același timp

Când vine vorba de a face față la locul de muncă, stresul legat de carieră poate să preia controlul şi să lase urme chiar şi asupra pielii dvs. Am stat de vorba cu dermatologul Dr. Nina Roos pentru a obține sfaturi despre modul în care putem gestiona un stil de viață aglomerat fără ca pielea să sufere consecințele.

Să petreceți prea mult timp la birou și să nu aveți suficient timp de relaxare la finalul unei zile lungi de lucru este dăunător atât pentru sănătatea fizică, cât şi pentru cea mentală. Acest fapt poate duce la probleme serioase care afectează sănătatea, dar şi aspectul pielii. Am rugat-o pe doamna Dr. Nina Roos să ne descrie cele mai comune probleme pe care le observă la pacienţii săi. Conform celor spuse de ea, simptomele stresului cronic tind să includă apariția coșurilor și a acneei, dar și un aspect tern și obosit. Mai mult decât provocarea unor astfel de reacții la suprafața pielii, Nina ne spune că expunerea la perioade lungi de stres poate să exacerbeze starea existentă a pielii și duce la schimbări ale tipului de piele și a texturii acesteia. De exemplu, pielea care are tendința de uscare poate ajunge chiar să se descoame, în timp ce alte tipuri de piele pot observa o creștere în producția de sebum.

În timp ce fiecare tip de piele reacționează diferit atunci când se confruntă cu stresul pe termen lung sau cu oboseala, Nina observă că pielea femeilor este, în general, mai subțire și mult mai sensibilă decât cea a bărbaților. Astfel, aceasta prezintă semne vizibile de stres sau de oboseală mai repede. Aceasta mai adaugă: ”Este important să luăm măsurile necesare pentru a anticipa stresul sau perioadele aglomerate şi astfel, să împiedicăm dezvoltarea unor probleme care pot deveni ulterior foarte greu de tratat”. Când vine vorba de gestionarea stresului zilnic, Nina recomandă includerea exercițiilor de respirație în rutina zilnică: atunci când le combinăm cu exerciții precum mersul pe jos sau jogging-ul, funcțiile de micro-circulație a pielii încep să se îmbunătățească, rezultatul fiind o piele sănătoasă, strălucitoare.

În cele din urmă Nina recomandă utilizarea regulată a unei măști exfoliante care va ajuta la detoxifierea pielii, cât și consultarea unui dermatolog imediat ce simptomele stresului încep să se manifeste. Vichy a creat o mască cu argilă ca tratament pentru tenul gras,  cât și o mască cu minerale pentru a ajuta la hidratarea pielii uscate . Atunci când este vorba de iritaţii ale pielii  obosite, Nina spune: ”Cheia este prevenirea mai degrabă decât tratarea, aşa că nu așteptați până este prea târziu,  pentru a observa și trata semnele oboselii!” Alegerea produselor potrivite de îngrijire a pielii vă poate ajuta să curățați pielea de toxine, dar şi să combateţi efectele stresului oxidativ.

Cele mai citite articole

Life Style

3 sfaturi pentru a încetini ritmul vieții și pentru a vă energiza ziua

Ați auzit zicala: mai multă grabă, mai puțină viteză, dar v-ați gândit cum se poate aceasta aplica în viața dumneavoastră? Graba constantă exuberează cortizonul din sânge, un factor major care contribuie la bolile legate de stres. Stresul de asemenea inhibă producția de dopamină, chimicală din creier care dă starea de bine. Cu cât ne grăbim mai mult, cu atât devenim mai nefericiți și mai puțin concentrati.

Citiți articolul

Stil de viaţă sănătos

Super-alimente: fapt vs. ficțiune

Descoperiți alimentele preferate ale experților Vichy și aflați cum nutrienții anti-îmbătrânire, vitaminele și mineralele pot îmbunătăți atât calitatea pielii, cât și starea generală de sănătate.

Citiți articolul

Ingrediente

Bifidus: noul prieten al tenului

Sunteți deja familiari cu Bifidus. Nu-i așa? Ei bine, intestinele dumneavoastră cu siguranță sunt. Bifidus este una dintre florele prietenoase care se găsesc acolo pentru a împiedica bacteriile periculoase să se dezvolte și este un star în romanul de succes al Giuliei Enders: “Charming Bowels”.

Citiți articolul

go to top