• research
  • Points de vente
  • newsletter
  • my skin

Diagnostice

Nathalie BROUSSARD
Doctor în farmacie
Director de comunicări științifice
Vichy

Machiaj

Descoperiți sfaturile specialiștilor noștri

Sfatul Dermatologului

Fondul de ten poate să fie folosit chiar și atunci când avem tenul sensibil?

Știați că?

Machiajul destinat tenului sensibil trebuie formulat foarte  atent, deoarece pielea este de multe ori extrem de reactivă. Numeroși factori externi, precum poluarea sau aerul condiționat, pot cauza disconfort. Unele tipuri de ten sensibil tind să fie extrem de pretențioase. Este deci foarte important să alegem fondul de ten în concordanță cu tipul de piele astfel încât machiajul să aibă un aspect proaspăt și să dureze cât mai mult


Ce trebuie făcut în activitatea zilnică


Înainte de aplicarea fondului de ten, trebuie să ne asigurăm că pielea este curățată complet. Evitați săpunurile care usucă pielea. De asemenea, folosiți o cremă hidratantă ușoară pentru a proteja stratul exterior al pielii. Alegeți un fond de ten confortabil, hidratant, care oferă o acoperire uniformă. Verificați lista de ingrediente pentru a vă asigura că este hipoalergenic. Fiind formulate special pentru tenul sensibil, fondurile de ten hipoalergenice minimizează riscul unor iritații.

Distribuiti acest sfat:

Trimiteți această pagină prin e-mail

Sfatul Nutriționistului

Alimentația poate contribui la redarea unui ten proaspăt?

Ştiaţi că?

Carențele, o absorbţie necorespunzătoare a unor oligoelemente sau vitamine, sau subnutriția pot duce la un ten tern și gri ce reprezintă un semn de oboseală generală. Abuzul de alimente şi în special cele bogate în zaharuri rafinate al căror indice glicemic (IG) este ridicat (zaharurile, produsele cereale și feculentele transformate industrial, cum ar fi pâinea albă, biscuiții, pastele, pizza, dulciurile, produsele de patiserie, chips-urile, sucurile gazoase, berea şi alcoolul ...) au ca rezultat trecerea foarte rapidă a zahărului în sânge. Şi, activând eliberarea de sebum, ele pot contribui la redarea unui ten lucios, dificil de machiat.

Ce trebuie făcut în activitatea zilnică
Asiguraţi-vă un aport echilibrat şi rezonabil de alimente variate. Dacă observaţi că tenul dumneavoastră este tern și că aveți un aer obosit, urmați o cură cu fructe și legume bogate în vitamine naturale! Roșia este bogată in licopen - acesta îi dă culoarea roşie - dar, și grapefruit, papaya și pepene verde. Legumele și fructele colorate (morcovi, pepene galben, mango, caise ...), sunt bogate în carotenoizi, care se transformă în vitamina A. Vitamina C este prezentă în numeroase fructe şi legume, începând cu citricele (portocale, grapefruit, lămâi ...), dar şi în kiwi, varză, roșii (ce au în plus licopen!), ardei, căpşuni, coacăze ... Și, în concluzie, beți cel puţin 1,5 litri de apă pe zi sau 2 litri, în cazul în care este cald şi umed.

Distribuiti acest sfat:

Trimiteți această pagină prin e-mail

Sfatul Farmacistului

Care este fondul de ten cel mai adaptat mediului meu?

Ştiaţi că?

Pielea își adaptează în mod natural funcţionarea sa la mediul său. Cu toate acestea, atunci când aerul este poluat, aceasta prezintă dificultăți în a face față, în special în lupta împotriva excesului de radicali liberi generați de poluarea în cauză. În viaţa de zi cu zi, fondul de ten constituie interfaţa între pielea dumneavoastră şi acest aer poluat. Prin urmare, este indispensabil să-l alegeți foarte bine.

Ce trebuie făcut în activitatea zilnică
Alegeți textura fondului de ten care se adaptează cel mai bine la mediul dumneavoastră. Dacă locuiţi în oraş, unde poluarea este mai mare decât în altă parte, optați pentru texturi ușoare, care lasă pielea să ”respire” şi nu constituie o agresiune suplimentară. Unele formule sunt, de asemenea, bogate in antioxidanți, care vă vor ajuta să vă mențineți sănătatea pielii dumneavoastră.
Fondul de ten și machiajul, în general, fac de asemenea, ca impurităţile să se depună pe pielea dumneavoastră, de aceea nu uitați să vă demachiați în fiecare seară pentru a elimina tot machiajul și impurităţile.

Distribuiti acest sfat:

Trimiteți această pagină prin e-mail

Sfatul Psihologului

Produsele cosmetice și machiajul contribuie la starea noastră de bine?

Ştiaţi că:
Dincolo de acţiunile lor specifice, produsele  de  îngrijire aplicate pe piele conferă un veritabil confort psihologic. În societatea noastră, unde aspectul este primordial, frumusețea pielii constituie un element esenţial al stării noastre de bine. Astfel, orice acțiune benefică asupra pielii pentru a o proteja, repara şi înfrumuseţa constituie un gest important de reconfort care ne permite să ne consolidăm încrederea în noi înşine. Atât mintea cât şi corpul nostru sunt stimulate de îmbunătățirea aspectului nostru.
Acest lucru este în special valabil pentru machiaj.

Efectul benefic al unui machiaj al feței a fost demonstrat de o echipă de cercetători japonezi asupra persoanele cu pete pigmentare. Acestora le-a fost aplicat un machiaj pentru a ascunde aceste pete. Acestea s-au privit apoi în oglindă şi plăcerea pe care au simţit-o la descoperirea unui chip armonios, lipsit de imperfecțiuni vizibile, le-a provocat activarea sistemului imunitar, care a putut fi măsurată în mod obiectiv. Simplul fapt de a le îmbunătăți aspectul le-a stimulat apărarea lor naturală. Sursa: Stima de sine - site-ul L’Oréal Skin-science.com
Ce trebuie făcut

Există astăzi game foarte complete de produse cosmetice corectoare, pentru a ascunde imperfecțiunile ușoare ale pielii (pungi, pete solare legate de vârstă, coșuri, acnee) și cele severe (cicatrici, vitiligo, angiom). Acest tip de machiaj, uşor de utilizat şi foarte eficient, permite femeilor să-și descopere un nou chip, o nouă viaţă şi să-și redescopere raporturile cu ceilalți.

Distribuiti acest sfat:

Trimiteți această pagină prin e-mail

Solicitați consiliereFarmacistului dumneavoastră

Cel mai bun aliat al pielii dumneavoastră, farmacistul Vichy poate să vă ofere informaţii cu privire la gesturile de aplicare corectă şi produsele potrivite pentru îngrijirea pielii dumneavoastră

Găsiți cea mai apropiată farmacie Vichy

Ok