• research
  • Points de vente
  • newsletter
  • my skin

Diagnostice

Nathalie BROUSSARD
Doctor în farmacie
Director de comunicări științifice
Vichy

Protecție solară

Descoperiți sfaturile specialiștilor noștri

Sfatul Dermatologului

Cum să ne bronzăm fără să ne ardem?

Ştiaţi că?

Bronzarea este o reacţie de protecţie a pielii. Melanocitele sunt celulele care produc pigmentul pielii, melanina. Acest pigment absoarbe energia şi o răspândește sub formă de căldură, captează radicalii liberi formați de această reacţie. Astfel, pigmentarea naturală este o protecţie împotriva razelor UV. Dar ea nu este aceeași pentru toate tipurile de piele. Unele tipuri de piele se ard cu uşurinţă şi practic nu se bronzează, şi pentru celelalte tipuri de piele este chiar invers. Dermatologii vorbesc de fototiopuri repartizate pe o scală de la 1 (piele foarte albă) la 6 (piele neagră). Cu cât fototipul este mai mic cu atât pielea are nevoie de protecţie mai mare.

Ce trebuie făcut?
Pentru a vă bronza în condiţii de siguranţă, lăsați pielii dumneavoastră timpul să-și dezvolte pigmentul. Expuneți-vă treptat, evitând orele de vârf între 12 şi 16. Asiguraţi-vă cu o protecţie externă, mai ales cu un produs fotoprotector cu un SPF ridicat, 30 sau 50, în funcţie de fototipul dumneavoastră. Amintiți-vă tot timpul că produsele de protecție solară nu au scopul de a prelungi durata de bronzare, ci de a limita riscurile unei expunere rezonabile.
Eficiența cremelor solare dispare la fiecare 2 ore și după fiecare baie, așadar repetați aplicarea cu o cremă solară pe tot corpul. 

Distribuiti acest sfat:

Trimiteți această pagină prin e-mail

Sfatul Nutriționistului

Alimentația poate să ne ajute să ne bronzăm mai bine?

Ştiaţi că?

Sub efectul razelor UV, celulele Langerhans, veritabile santinele ce aparțin sistemului de apărare al pielii, pot fi afectate. Studiile arată că expunerile la soare reduc numărul lor. Astfel, prima linie de apărare biologică a pielii este slăbită. Şi pielea este mult mai vulnerabilă la soare. Pe de altă parte, razele UV sunt cauza unei producţii mai mari de radicali liberi, care sunt unul din principalii responsabili de îmbătrânire a pielii.

Ce trebuie făcut?
Pentru a vă ajuta să vă bronzaţi păstrând calităţile pielii dumneavoastră, puteţi adopta o alimentație bogată în vitaminele E, C și A, în beta-caroten sau alți carotenoizi şi în flavonoide. Aceștia vor ajuta organismul dumneavoastră să combată radicalii liberi şi, astfel, să vă protejeze de arsurile solare. Aceste substanțe nutritive se regăsesc în fructe și legume. Uleiul de germeni de grâu este deosebit de bogat în vitamina E şi ciocolata este o sursa delicioasa de flavonoide. Morcovul este aliatul indiscutabil al bronzului. Bogat în beta-caroten și carotenoizi, acesta vă poate ajuta să vă întăriți apărarea dumneavoastră şi să adăugați o nuanţă aurie bronzului dumneavoastră. Puteţi completa regimul dumneavoastră cu suplimente nutritive, dar aveți grijă, acestea nu substituie aplicarea produselor de protecţie solară.

Distribuiti acest sfat:

Trimiteți această pagină prin e-mail

Sfatul Farmacistului

Cum să aleg protecția adecvată tipului meu de ten?

Ştiaţi că?

Cu toții avem un "capital solar" diferit, pe care îl epuizăm de-a lungul expunerilor.
În realitate, pielea noastră este capabilă să repare daunele cauzate de razele UVA și UVB, dar nu la infinit. Prin urmare, trebuie să o ajutăm să apere acest capital, cu o protecţie solară adecvată tipului nostru de piele. Cu cât pielea este mai deschisă la culoare, cu atât trebuie să fie protejată cu un produs cu factor de protecţie ridicat, care va trebui să fie reînnoit adeseori, în acest caz puteţi să alegeți o textură agreabilă.

Ce trebuie făcut?

Pentru a vă proteja bine, alegeţi o protecție solară cu un factor ridicat de protecţie. Este foarte important să aplicați produsul solar în mai multe reprize pe tot parcursul zilei, cel puţin la fiecare 2 ore.
Alegeți un produs solar pe care vă face plăcere să îl utilizați. Dacă pielea dumneavoastră grasă, alegeți o textura fluidă și matifiantă, iar dacă este uscată, alegeți creme cu textură onctuoasă. Pentru copii, texturile fluide, în format spray, sunt mai uşor de aplicat şi, de multe ori, mai distractive. Acestea sunt uneori colorate pentru a vă permite să observați uniformitatea repartizării cremei.

Distribuiti acest sfat:

Trimiteți această pagină prin e-mail

Solicitați consiliereFarmacistului dumneavoastră

Cel mai bun aliat al pielii dumneavoastră, farmacistul Vichy poate să vă ofere informaţii cu privire la gesturile de aplicare corectă şi produsele potrivite pentru îngrijirea pielii dumneavoastră

Găsiți cea mai apropiată farmacie Vichy

Ok