• research
  • Points de vente
  • newsletter
  • my skin

Diagnostice

Nathalie BROUSSARD
Doctor în farmacie
Director de comunicări științifice
Vichy

Hidratare

Descoperiți sfaturile specialiștilor noștri

Sfatul Dermatologului

Cum să-mi curăț tenul uscat fără să provoc un disconfort?

Ştiaţi că?


Demachierea şi curăţarea zilnică a pielii sunt indispensabile cu condiția să nu fie agresive. Unele săpunuri sunt prea agresive şi conțin un pH (aciditate) prea îndepărtat de cel al pielii. Acest lucru adăugat la utilizarea unei ape prea fierbinți poate deteriora bariera hidrolipidică şi conduce la o deshidratare.
În unele regiune unde apă este calcaroasă, se poate forma o depunere la suprafața pielii, accentuând senzaţiile de uscare a pielii şi de contractări. Pentru a evita acest inconveniente, este esenţial să alegeți bine produsele utilizate pentru baie.


Ce trebuie făcut

Alegeți un lapte demachiant sau, dacă preferaţi curățarea cu apă, utilizaţi o soluţie de curăţare delicată cu pH neutru.
Apoi, nu uitaţi să vă rehidratați și să vă protejați pielea cu o cremă sau un balsam hidratant.


Distribuiti acest sfat:

Trimiteți această pagină prin e-mail

Sfatul Dermatologului

Este adevărat că aerul condiționat poate usca pielea?

Ştiaţi că?

Lipsa de umiditate a mediului (climat uscat, căldură excesivă, soare, ...), favorizează evaporarea apei conținută în piele. Deoarece aceasta este generatoare de aer uscat, aerul condiționat face parte din agenţii ce agravează acest fenomen și poate favoriza prin urmare uscarea pielii.

Ce trebuie făcut

Dacă sunteți supuși în mod regulat unui mediu climatizat (de exemplu, la locul de muncă), beți suficiente lichide și hidratați-vă în mod regulat pielea cu ajutorul unui produs de îngrijire adaptat nevoilor dumneavoastră. Efectuați acest lucru indiferent de gradul de uscare al pielii dvs.

Distribuiti acest sfat:

Trimiteți această pagină prin e-mail

Solicitați consiliereFarmacistului dumneavoastră

Cel mai bun aliat al pielii dumneavoastră, farmacistul Vichy poate să vă ofere informaţii cu privire la gesturile de aplicare corectă şi produsele potrivite pentru îngrijirea pielii dumneavoastră

Găsiți cea mai apropiată farmacie Vichy

Ok