• research
  • Points de vente
  • newsletter
  • my skin

Diagnostice

Nathalie BROUSSARD
Doctor în farmacie
Director de comunicări științifice
Vichy

Bărbați

Descoperiți sfaturile specialiștilor noștri

Sfatul Dermatologului

Cum să evităm senzațiile de disconfort și de iritații după ras?

Ştiaţi că?

Pielea bărbaților este în fiecare zi agresată de trecerea repetată a aparatului de ras. În momentul acestei treceri, părul prezintă o anumită rezistenţă ce creează microtraumatisme. Epiderma este alterată, ceea ce poate fi o poartă de acces pentru microbi. Mai mult, cu toate că formulele clasice de spume şi săpunuri de ras au un pH prea bazic, acestea au tendinţa de a descompune lipidele ce constituie filmul hidrolipidic protector. Fără protecţie, pielea se deshidratează, ceea ce accentuează senzațiile de disconfort şi de contractare.

Ce trebuie făcut
Evitați agresarea pielii cu săpunuri sau geluri de curățare prea agresive. Udați barba cu apa caldă pentru a facilita raderea. Alegeți spume de ras fără săpun, cu un pH neutru, pentru a limita deteriorarea filmului hidrolipidic. După ras, aplicați o cremă hidratantă pentru a reduce deshidratarea și calma pielea.

Distribuiti acest sfat:

Trimiteți această pagină prin e-mail

Sfatul Dermatologului

Cum să prevenim imperfecțiunile la adolescență?

Ştiaţi că?

Imperfecţiunile sunt frecvente la pubertate, mai mult de 76% dintre adolescenți prezintă aceste probleme ale pielii cu vârste cuprinse între 11 și 18 ani! (1). Într-adevăr, în această perioadă a vieţii, secrețiile hormonale, în special de androgeni (hormonii masculini), ating un nivel maxim, deoarece acestea sunt cele care declanșează pubertatea și provocă o creștere a secreției glandelor sebacee. Alţi factori, cum ar fi stresul, oboseala și poluarea stimulează, de asemenea, această supraproducţie, care tinde să genereze micro-inflamaţiile ce provoacă imperfecţiunile.

Ce trebuie făcut în activitatea zilnică

O bună igienă a pielii este indispensabilă în această perioadă a vieţii, pentru a evita orice stimulare excesivă a glandelor sebacee, mai ales de către microorganisme. Dar trebuie să evitați, de asemenea, agresarea pielii, care ar reacționa printr-o creştere a secreţiei de sebum. Dimineaţa şi seara trebuie să eliminați impurităţile şi sebumul printr-o curăţare blândă şi care respectă pH-ului pielii. Dacă imperfecțiunile devin prea importante, nu ezitați să consultați un medic dermatolog.

Distribuiti acest sfat:

Trimiteți această pagină prin e-mail

Sfatul Farmacistului

Cum evităm imperfecțiunile fără să agresăm pielea?

Ştiaţi că?

Pielea bărbaţilor este un organ hormono-dependent. Ea conține numeroși receptori pentru hormonii steroidieni sexuali şi în special pentru testosteron. Acest hormon stimulează secrețiile glandelor sebacee care sunt mai numeroase şi active la bărbați. Astfel, pielea produce mai mult sebum, filmul hidrolipidic este mai bogat în lipide.

Ce trebuie făcut în activitatea zilnică
Uitați de loțiunile pe bază de alcool care nu vor face altceva decât să vă deshidrateze pielea. Curăţaţi-vă pielea în fiecare seară şi dimineaţă pentru a o elimina de impurităţi şi de excesul de sebum. Alegeți un produs de curățare delicat fără săpun şi pH neutru. Şi utilizați după ras un produs de reglare a sebumului, de preferinţă cu o textură lichidă și non-grasă. Asiguraţi-vă că formula sa este noncomedogenică şi hipoalergenică.

Distribuiti acest sfat:

Trimiteți această pagină prin e-mail

Sfatul Farmacistului

După curățare, cum să evităm contractarea pielii pleopelor care ne dă senzația că ne-am trezit obosiți?

Ştiaţi că?

De cele mai multe ori toaleta masculină se încheie cu o clătire cu apă din abundență. Ori, în funcţie de regiuni, apa curentă poate să fie prea calcaroasă. În acest caz, clătirea contribuie la formarea unei depuneri la suprafața pielii, provocând senzații de uscare a pielii și de contracție, mai ales pe pielea mai fină a pleoapelor.

Ce trebuie făcut în activitatea zilnică
Alegeți gelurile cu o bază lavantă blândă, cu pH neutru şi fără săpun. Nu uitați să vă hidratați pielea alegând un produs de îngrijire adecvat pentru bărbați, care intră rapid în piele fără să lase senzația de gras.

Distribuiti acest sfat:

Trimiteți această pagină prin e-mail

Solicitați consiliereFarmacistului dumneavoastră

Cel mai bun aliat al pielii dumneavoastră, farmacistul Vichy poate să vă ofere informaţii cu privire la gesturile de aplicare corectă şi produsele potrivite pentru îngrijirea pielii dumneavoastră

Găsiți cea mai apropiată farmacie Vichy

Ok