• research
  • Points de vente
  • newsletter
  • my skin

Diagnostice

Nathalie BROUSSARD
Doctor în farmacie
Director de comunicări științifice
Vichy

Ten cu probleme

Descoperiți sfaturile specialiștilor noștri

Sfatul Dermatologului

Imperfecțiunile sunt mai puţin prezente vara, razele UV ne sunt așadar prieten sau dușman?

Știați că?

Soarele usucă coșurile și îmbunătățește fluxul de sebum. Prin urmare, tenul pare mult mai curat. Cu toate acestea, razele UV sunt, de asemenea, responsabile de îngroșarea pielii şi canalul de scurgere al sebumului devine atunci mai îngust, sebumul se acumulează în profunzime. Apoi, la întoarcerea din vacanță, sebumul acumulat reface suprafața și noi imperfecțiuni se formează adeseori mult mai numeroase, este vorba de ”efectul rebound”.


Ce trebuie făcut în activitatea zilnică?

În timpul verii, este esențial să vă păstrați bunele obiceiurile de întreţinere a pielii. Curăţarea fără agresiune dimineaţa şi seara rămâne de rigoare şi continuați să aplicați regulat produsele dumneavoastră calmante. Adăugaţi la aceasta faptul că trebuie să dozați expunerile dumneavoastră la soare, evitați bronzarea prea rapidă, expuneți-vă treptat, sub protecţia unei creme solare cu factor de protecţie ridicat (minim 30). Dacă urmaţi un tratament medicamentos împotriva acneei, trebuie să ştiţi că expunerea la soare trebuie complet evitată.

Distribuiti acest sfat:

Trimiteți această pagină prin e-mail

Sfatul Nutriționistului

Există alimente interzise, pentru a evita problemele legate de imperfecțiuni?

Știați că?

Avem tendința să credem că alimentația și tenul cu probleme au legătură una cu alta. Şi astfel în topul listei de alimente incriminate se înscriu alimentele grase şi dulci, cum ar fi carnea, brânza şi ciocolata. Studiile controversate au sugerat că alimentele cu indice glicemic ridicat ar crește riscul de probleme al pielii. Cu toate acestea, până în prezent, nu s-a ajuns la niciun consens pe această temă.

Ce trebuie făcut în activitatea zilnică?

Dacă observaţi în mod repetat o degradare a calităţii pielii dumneavoastră, în special după ce ați consumat un aliment, puteţi limita în acest caz consumul acestuia. În general, trebuie să ţineți cont de faptul că o alimentare echilibrată, bogată în fructe şi legume este întotdeauna recomandată.

Distribuiti acest sfat:

Trimiteți această pagină prin e-mail

Sfatul psihologului

Impactul problemelor tenului asupra încrederii în sine, în special la adolescenți?

Ştiaţi că?

Numeroase studii arată ca problemele tenului dăunează considerabil imaginii de sine, bunăstării sociale şi sentimentale. Pentru persoanele în cauză, imperfecțiunile cutanate constituie prima sursă de complex fizic mult mai mare decât problemele de greutate. Şi sentimentul nu este proporţional cu gravitatea problemelor pielii. Coșurile aproape invizibile sunt uneori o sursă de disconfort considerabil. Impactul psihologic asupra adolescenţilor este de asemenea mult mai serios întrucât aceste probleme se manifestă într-o perioadă importantă din viaţa lor, în cursul căreia își construiesc identitatea lor.

Ce trebuie făcut?

Veritabilă sursă de anxietate, acneea nu trebuie tratată cu ușurință. Această afecțiune trebuie să fie luată în calcul cât mai devreme posibil. Medicul dermatolog dispune de tratamente eficiente, care vă redau pielea curată şi vă fac să vă recâştigați astfel respectul de sine, indispensabil în această perioadă a vieţii.

Distribuiti acest sfat:

Trimiteți această pagină prin e-mail

Solicitați consiliereFarmacistului dumneavoastră

Cel mai bun aliat al pielii dumneavoastră, farmacistul Vichy poate să vă ofere informaţii cu privire la gesturile de aplicare corectă şi produsele potrivite pentru îngrijirea pielii dumneavoastră

Găsiți cea mai apropiată farmacie Vichy

Ok