• research
  • Points de vente
  • newsletter
  • my skin

Diagnostice

Nathalie BROUSSARD
Doctor în farmacie
Director de comunicări științifice
Vichy

Anti-rid

Descoperiți sfaturile specialiștilor noștri

Sfatul Dermatologului

Ce tip de ten se ridează mai repede: tenul gras sau cel uscat?

Ştiaţi că?

Ridurile sunt semnele exterioare ale schimbărilor care au loc la toate nivelurile pielii, de la suprafaţă (epidermă), până în profunzime (derm).
Astfel, contracțiile repetate ale mușchilor faciali cauzează ridurile de expresie, în special la nivelul frunții, faldurilor nazolabiale, ochilor...
În mod similar, reînnoirea mai lentă a celulelor epidermei, degradarea fibrelor de susținere a dermului (elastina, colagenului) și ”moartea”, celulelor care le produc, fibroblaste, sunt responsabile de pierderea densității şi elasticității, care conduc la formarea ridurilor.

Dintre toţi factorii responsabili de formarea ridurilor, deshidratarea pielii joacă un rol important. În realitate, o piele uscată posedă o barieră hidrolipidică (asociere de apă și lipide al căror rol este de a proteja suprafața pielii) de calitate inferioară. Prin urmare, aceasta este mult mai fragilă în contactul cu agresiunile externe.
Pe de altă parte, pielea uscată, atunci când îi lipsesc profund lipidele şi apa, îşi pierde mult mai rapid materia sa densă, aceasta se "devitalizează".
Un ten uscat subliniază mult mai repede ridurile decât un ten gras.

Ce trebuie făcut în activitatea zilnică?
Daca aveți tenul uscat, protejați-vă pielea cu o cremă hidratantă de zi. Alegeţi de preferinţă o cremă cu acțiune  anti-rid, care conţine agenți hidratanți și nutritivi.

Distribuiti acest sfat:

Trimiteți această pagină prin e-mail

Sfatul Ginecologului

Ce impact au hormonii asupra îmbătrânirii pielii în timpul menopauzei?

Ştiaţi că?
Hormonii acționează asupra echilibrului pielii dumneavoastră, in special estrogenii, care contribuie la catifelarea şi suplețea sa. La menopauză, corpul dumneavoastră suferă o adevărată bulversare hormonală, mai ales apariția unei lipse de estrogen și de progesteron. Simptome, cum ar fi senzația de uscare şi de subţiere a pielii, pliu cutanat mai pronunțat și riduri mai aparente pot apărea la menopauză ca urmare a pierderii de colagen (responsabil de suplețea pielii).

Ce trebuie făcut?
Prin urmare, este important să alegeți un produs de îngrijire adecvat pentru aceasta perioadă a vieții dumneavoastră și să oferiți pielii dumneavoastră elementele nutritive de care are nevoie. În acelaşi timp, păstrați o alimentație echilibrată, variată și de bună calitate biologică, alegând fructele, legumele și proteinele vegetale care vor aduce organismului substanțele de care are nevoie.
Și nu uitați: evitați expunerea excesivă la soare și fumatul!

Distribuiti acest sfat:

Trimiteți această pagină prin e-mail

Sfatul Nutriționistului

Odată cu vârsta, trebuie adoptat un regim alimentar special pentru a păstra o piele frumoasă?

Ştiaţi că?

Pielea este cel mai mare organ al corpului şi, la fel ca toate organele, ea este hrănită de aporturile sangvine în substanțele nutritive care provin din alimentația noastră.
O piele lipsită de elementele vitale, nu poate fi frumoasă și radiantă. De-a lungul vieții, pielea are nevoie de elemente indispensabile: acizi grași esențiali, vitamine și minerale, flavonoide şi polifenoli.

Ce trebuie făcut în activitatea zilnică?

Alimentația este un factor major al frumuseții pielii, așadar asiguraţi-vă că aveți o alimentație variată și echilibrată, alegând fructele, legumele și proteinele vegetale care furnizează organismului substanțele de care are nevoie.
Alegeți de asemenea, alimentele bogate în calciu pentru a compensa scăderea nivelului de estrogen, acest hormon care favorizează fixarea calciului in țesutul osos.
În cele din urmă, practicați regulat o activitatea fizică, pentru a vă menţine o siluetă armonioasă. Câteva minute de sport în fiecare zi sunt suficiente pentru a menţine echilibrul dintre mușchi și țesutul adipos.

Distribuiti acest sfat:

Trimiteți această pagină prin e-mail

Solicitați consiliereFarmacistului dumneavoastră

Cel mai bun aliat al pielii dumneavoastră, farmacistul Vichy poate să vă ofere informaţii cu privire la gesturile de aplicare corectă şi produsele potrivite pentru îngrijirea pielii dumneavoastră

Găsiți cea mai apropiată farmacie Vichy

Ok