• research
  • Points de vente
  • newsletter
  • my skin

Diagnostice

Nathalie BROUSSARD
Doctor în farmacie
Director de comunicări științifice
Vichy

Îngrijirea părului

Descoperiți sfaturile specialiștilor noștri

Sfatul Dermatologului

Care sunt cauzele căderii părului?

Ştiaţi că?

Căderea părului poate fi agresivă sau treptată. Numeroși factori pot cauza această problemă.

La bărbați, 95% din cazurile de cădere a părului indică o alopecie androgenetică, a cărei origine este atât genetică cât și hormonală. Aceasta se declanșează la pubertate și căderea părului este destul de vizibilă deasupra tâmplei (golfuri temporare) şi în creștetul capului (vertex).

Cazurile de alopecie androgenetică sunt mai rare la femei şi pot fi stabilite numai prin intermediul unui bilanț hormonal. De altfel, femeile sunt mai sensibile la schimbările de anotimp (în special toamna) și la variațiile hormonale (pubertate, sarcină, menopauză ...), care sunt primii factori care declanşează această cădere a părului.


Ce trebuie făcut în activitatea zilnică

În general, trebuie să evitați agresarea părului (uscări la temperaturi ridicate, colorări ...).
În cazul bărbaților, trebuie să se acţioneze cât mai devreme posibil pentru a evita căderea prematură a părului, de îndată ce se observă rărirea părului la nivelul golfurilor temporare. Cereți sfatul farmacistului dumneavoastră care vă va recomanda tratamente specifice care se vor dovedi mai eficiente cu cât acțiunea va fi mai timpurie.
Pentru femei, căderile episodice datorate dereglărilor hormonale pasagere, cum ar fi pubertatea şi sarcina au tendința de a se regla singure. Cu toate acestea, în cazul în care persistă, nu ezitați să cereți sfatul medicului dumneavoastră ginecolog.

Distribuiti acest sfat:

Trimiteți această pagină prin e-mail

Sfatul dermatologului

Ce tratamente sunt adaptate pentru a lupta împotriva mătreței?

Ştiaţi că?

Mătreața este rezultatul unei descuamări foarte importante a scalpului. În mod normal, celulele  scalpului se reînnoiesc în mod natural şi sunt eliminate sub formă de scuame mici şi invizibile. Cu toate acestea, sub influenţa anumitor factori, această reînnoire poate să se accelereze. Grupurile de celule moarte formează în acest caz mătreața. Există două tipuri de mătreață. Mătreața uscată este mică, fină, se desprinde și cade, în timp ce mătreața grasă este mult mai densă şi mai mare şi, de obicei, rămâne fixată de păr și de scalp.

Ce trebuie făcut în activitatea zilnică
Oricare ar fi starea mătreței dumneavoastră, evitați produsele de îngrijire prea agresive în momentul întreţinerii părului dumneavoastră precum şi spălările şi uscările la temperaturi prea fierbinți. Șampoanele anti-mătreaţă, adaptate fiecare tip de mătreață, permit eliminarea acesteia. Nu ezitați să consultați dermatologul dumneavoastră, pentru ca acesta să poată realiza un diagnostic precis şi să vă ajute să găsiţi un tratament adecvat.

Distribuiti acest sfat:

Trimiteți această pagină prin e-mail

Sfatul Farmacistului

Ce șampon să aleg pentru tipul meu de păr?

Ştiaţi că?

Există în principal trei tipuri de păr: păr normal, uscat și gras.
Părul normal este strălucitor, delicat la atingere, se descurcă și se coafeză ușor.
Părul uscat este mai tern și de multe ori fragil sau chiar casant. Produs de glanda sebacee, sebumul care unge în mod normal părul și îl înconjoară cu un microfilm protector este insuficient. Fibra capilară este slab protejată, își pierde suplețea și elasticitatea, părul devine vulnerabil.
Părul gras este mai degrabă rezultatul unei produceri excesive de sebum. Excesul de sebum face părul moale și greu, acesta este dificil de coafat.

Ce trebuie făcut

Pentru a vă alege bine șamponul, este foarte important înainte de toate să cunoașteți tipul dumneavoastră de păr. Nu ezitaţi să solicitați în farmacie un diagnostic gratuit. Farmacistul dumneavoastră va putea apoi să vă orienteze către șamponul potrivit pentru dumneavoastră în funcție de tipul dumneavoastră de păr (normal, gras, uscat, sensibil ...) şi de caracteristicile fibrei dumneavoastră capilare (păr uscat, fin, des ...).

Distribuiti acest sfat:

Trimiteți această pagină prin e-mail

Solicitați consiliereFarmacistului dumneavoastră

Cel mai bun aliat al pielii dumneavoastră, farmacistul Vichy poate să vă ofere informaţii cu privire la gesturile de aplicare corectă şi produsele potrivite pentru îngrijirea pielii dumneavoastră

Găsiți cea mai apropiată farmacie Vichy

Ok