• research
  • Points de vente
  • newsletter
  • my skin

Skin life blog

Bărbați

Un bărbierit cu precizie...

Cu

Michel Le Maitre Dermatolog, Consultant Științific pentru Vichy

Sébastien PaucodFondator Gentlemen Workshop

Bărbaţii petrec o medie de 150 de zile din viaţă bărbierindu-se, timp de 10 minute în fiecare zi! Dar această rutină zilnică care perturbă echilibrul pielii poate fi traumatizantă pentru piele dacă nu este efectuată în mod corect.

Bărbieritul neglijent poate avea ca urmare:

*Fire de păr crescute în interior: „Dacă firele de păr sunt foarte fine, creţe sau sunt tăiate în direcţia greşită, nu vor fi capabile să străpungă suprafaţa pielii. Drept rezultat, acestea vor creşte sub piele, determinând inflamaţii”, explică medicul dermatolog Michel Le Maître. Cea mai bună abordare este să vă bărbieriţi dimineaţa, având grijă să urmăriţi direcţia de creştere a părului – inclusiv pentru firele de păr care cresc oblic. Apoi, ar trebui să încheiați rutina de bărbierit prin aplicarea unui produs hidratant pe bază de acizi din fructe (AHA), care sunt cunoscuţi pentru proprietatea de a intensifica procesul de exfoliere naturală a pielii şi care vor îndepărta celulele moarte ce se acumulează pe suprafaţa pielii, uşurând străpungerea firelor de păr.

De ce nu vă lăsaţi barbă?

Sébastien Paucod, fondator al salonului L’Atelier Gentlemen din Paris, ne oferă ponturi în materie de stil. O barbă tunsă foarte scurt este stilul cel mai în vogă în prezent, dar fiecare tip de barbă are propriul caracter. Menţinerea unei bărbi cu aspect îngrijit şi uniform doar cu un aparat de tuns barba poate fi dificil. Culoarea bărbii dumneavoastră variază? Nu vă deranjaţi încercând s-o vopsiţi, vopseaua n-o să ţină prea mult. Fie că părul dumneavoastră facial este roşcat, fie că este grizonat — fiţi mulţumit! De altfel, părul grizonat este la modă actualmente. Vi se răreşte barba? Mergeţi la un bărbier care va fi capabil să-i confere un aspect uniform jucându-se cu densităţile şi nuanţele. Şi dacă este prea aspră, trataţi-o din când în când folosind un balsam.

Sfat important

Cel mai bun moment pentru bărbierit este dimineaţa după duş şi înainte de a mânca. De ce? Ar trebui să faceţi un duş mai întâi deoarece apa fierbinte vă va deschide porii, dar este preferabil să vă bărbieriţi înainte de a mânca pentru că mestecatul determină circulaţia sângelui înspre suprafaţa pielii, sporind şansele de a vă tăia.

Recomandarile Vichy