• research
  • Points de vente
  • newsletter
  • my skin

Skin life blog

Anti-rid

Topul celor 5 ingrediente active anti-rid
isi respecta promisiunile?

Cu

Pascale MoraPascale MoraResponsabil de comunicări științifice pentru Vichy

Ingredientele active anti-rid, precum retinolul, acidul hialuronic si vitamina C par sa detina secretul tineretii vesnice! Aceste ingrediente magice se regasesc intr-o intreaga gama de produse, de la creme anti-rid cu efect de lifting si de fermitate pana la produse de umplere a buzelor si tratament de netezire. Dar, daca suntem sinceri, toate aceste ingrediente active pot fi destul de confuze - asa ca l-am rugat pe expertul nostru Pascale Mora sa ne spuna secretele despre cele cinci principale.

Ce este un ingredient activ anti-rid?

Este un grup de molecule care contribuie la combaterea imbatranirii celulare prin stimularea sintezei celulelor care se reduce natural in timp. „In mod ideal, tratamentele anti-rid* ar trebui aplicate de doua ori pe zi, dimineata si seara, deoarece pielea este mai receptiva in timpul noptii“, recomanda Pascale Mora.

Acid hialuronic pentru umplerea ridurilor de la suprafata pielii

Acest ingredient activ este o macromolecula care apare in mod natural in piele. „Atrage si retine apa in straturile cele mai profunde ale pielii, creand un efect de marire si de umplere“, explica Pascale Mora. In special, este eficient impotriva ridurilor, impotriva texturii neuniforme a pielii si impotriva tenului aspru.

Retinol pentru tratamentul ridurilor in profunzime

Retinolul este un derivat din vitamina A care este prezent, de asemenea, in mod natural in piele. Stimuleaza regenerarea celulara la cel mai scazut nivel al epidermei si previne imbatranirea prea rapida a acestor celule noi, pe masura ce se ridica la suprafata pielii. „Prin umflarea stratului „viu“ al epidermei, retinolul umple ridurile in profunzime“, explica Pascale Mora. Si un sfat util: „Retinolul poate face pielea mai sensibila la soare, asa ca trebuie sa utilizati cel putin produse de protectie solara (SPF 15 sau mai mult).“

LR2412 pentru reinnoirea si netezirea epidermei

Acest derivat al acidului iasmonic este rezultatul cercetarilor din domeniul biotehnologiei si al chimiei verzi. Actioneaza in acelasi mod ca retinolul pentru a umple ridurile in profunzime, dar stimuleaza, de asemenea, sinteza acidului hialuronic. Cu aceste proprietati anti-rid si de fermitate, LR2412 ofera o combinatie castigatoare.

Vitamina C pentru proprietati anti-rid generale

Vitamina C, intalnita cel mai frecvent in forma sintetica, actioneaza la toate nivelurile pielii - stimuleaza celule dermice, imbunatateste interfata dintre epiderma si derma si stimuleaza celulele pentru a produce proteine de reducere a ridurilor, precum colagenul. Utilizarea produselor care contin vitamina C contribuie la combaterea ridurilor si la fermitatea pielii - insa o dieta** bogata in vitamina C are acelasi efect? „Pielea este intotdeauna ultimul organ din organism care beneficiaza de nutrientii din alimente si, desi nu este niciodata un lucru negativ, nu prea este suficient...“, avertizeaza Pascale Mora. Vitamina C are, de asemenea, un efect preventiv, anti-oxidant.

Ramnoza pentru proprietati anti-rid, cu efect de lifting si de fermitate

Ramnoza este un zahar extras din mesteacan. Provoaca o serie de reactii la toate nivelurile pielii, de la cel mai profund nivel al dermei prin jonctiunea dermo-epidermica si pana la stratul exterior al epidermei. Actioneaza asupra ridurilor si stimuleaza fermitatea pielii - deci am putea presupune ca este la fel ca vitamina C? „Nu chiar“, explica Pascale Mora. „Cu toate ca ambele actioneaza asupra straturilor profunde ale pielii, ramnoza are un efect mai extins si actioneaza asupra unui numar mai mare de molecule ale pielii.“