• research
  • Points de vente
  • newsletter
  • my skin

Skin life blog

Machiaj

Ten sensibil?
Nu mai roşiţi din cauza tenului dumneavoastră!

Cu

Emmanuelle FoucaudDermo-cosmetician

Când vorbim de machiaj, prima etapă implică în general uniformizarea tenului cu pudră sau fond de ten. Acest procedeu are rezultate imediate, dar uneori poate fi dezamăgitor pentru tenul sensibil.

Există numeroase simptome, cum ar fi semnele de uscăciune în anumite zone, vase de sânge vizibile, zone roşii permanent sau semi-permanent. Pe când unele simptome se formează în timp, altele apar fără avertisment însoţite de o senzaţie de fierbinţeală şi mâncărime asemănătoare unei îmbujorări febrile, o roşeaţă şocantă la schimbarea bruscă de temperatură sau în momente stresante. Aceste situaţii incomode pot determina o lipsă de încredere în sine şi visul este de a găsi un fond de ten care să ajute la mascarea tuturor acestor mici imperfecţiuni.

Găsiţi fondul de ten potrivit pentru dumneavoastră

Evitaţi fondurile de ten nepotrivite care pot să vă sufoce efectiv pielea. Fondurile de ten cu texturi dense sau cu un grad de acoperire prea mare pot cauza inflamarea pielii şi rezultatul poate fi opus celui dorit. Alegeţi fonduri de ten care lasă pielea să respire şi verificaţi ca formula să fi fost testată pentru tenul sensibil.

Redescoperiţi plăcerea machiajului

Pentru a ieşi din acest cerc vicios, Emmanuelle Foucaud, consultant în materie de ten şi frumuseţe la Institutul Vichy, recomandă: „Înainte de toate, verificaţi ca tenul dumneavoastră să fie bine hidratat. Alegeţi o formulă hipoalergenică, non-comedogenică şi care nu usucă pielea. Pentru a vă asigura că se fixează în mod adecvat, aplicaţi fondul de ten folosind un burete sau o pensulă. Întindeţi-l întotdeauna dinspre interiorul feţei înspre exterior pentru un aspect natural. Produsul poate fi folosite şi local. Doar tamponaţi uşor cu degetul pe zona cu probleme: imperfecţiune, venă spartă, etc.”   Curăţaţi buretele sau pensonul după aplicare, pentru a nu le transforma într-un mediu de proliferare a bacteriilor. Puteţi folosi şampon pentru o curăţare delicată a pensulelor cu păr. Uscaţi-le uşor cu un prosop şi lăsaţi-le la uscat pe orizontală pentru a evita ruperea firelor de păr.   În sfârşit, alegerea unui fond de ten extra-uşor reprezintă un avantaj major când vine vremea să-l înlăturaţi. Necesită mai puţină ştergere cu dischete demachiante, prin urmare mai puţină frecare iritantă pe piele pentru eliminarea completă a pigmenţilor. Un ultim sfat preţios pentru îndepărtarea machiajului de pe tenul sensibil este să folosiţi o soluţie micelară sau orice alt produs care nu necesită clătire.

Recomandarile Vichy