• research
  • Points de vente
  • newsletter
  • my skin

Skin life blog

Hidratare

Scapă de pungile de sub ochi, de cearcăne şi de alte semne ale oboselii cu ajutorul digitopuncturii.

Cu

Dr Song PingDr Song PingExperte en dermatologie et médecine traditionnelle chinoise

Digitopunctura, presopunctura sau shiatsu – încercaţi-le cu ochii închişi!

Pentru a vă lumina tenul şi a pune strălucirea înapoi în ochii dumneavoastră, este posibil să aveţi deja câteva trucuri în mânecă, şi anume: să practicaţi un sport, să beţi apă, să respirați aer proaspăt, să nu mâncaţi prea multă sare, să dormiţi cât trebuie...dar aţi încercat vreodată digitopunctura? Exact ca şi presopunctura şi shiatsu (masaj japonez), digitopunctura foloseşte tehnici de masaj bazate pe atingerea corpului cu mâinile pentru a pune presiune pe anumite puncte cheie ale corpului şi pentru a stimula fluxurile sale de energie. Aceasta este una din tehnicile folosite în masajul Tui Na. În medicina tradiţională chinezească, Tui Na (Tui înseamna “împinge” şi Na înseamnă “prinde”) este bazată pe circulaţia energiei vitale, denumită “qi”. Aceste metode, recomandate în special pentru prevenirea durerilor de ochi si a migrenelor, relaxează ochii şi ajută la reducerea pungilor de sub ochi şi a cearcănelor vizibile. Deci, de ce să nu preluaţi controlul asupra ochiilor dumneavoastră?

Eliberaţi tensiunea din zona ochilor

Nimic nu ar fi mai simplu decât să vă oferiţi o sesiune personală de digitopunctură la dumneavoastră acasă! Aveți nevoie doar de degetele dumneavoastră şi un balsam pentru conturul ochilor hidratant şi hrănitor, lăsând în urmă o senzaţie de piele odihnită şi calmă. Începeţi prin a exersa în faţa oglinzii pentru a localiza punctele de presiune recomandate. Foarte curând veţi avea nevoie doar de câteva momente dimineaţa şi seara pentru a efectua  această tehnică de relaxare. Această tehnică ar putea deveni rapid o parte placută şi esenţială din rutina dumneavoastră de frumuseţe.

Masajul Tui Na la vârful degetelor dumneavoastră

Punctele situate în jurul ochilor sunt stimulate folosind vârful degetului arătător, al degetului mijlociu sau al degetului mare. În funcţie de ce puncte sunt vizate şi ce metodă este folosită, anumite masaje au un efect calmant (atingeri uşoare, întinderea pielii), în timp ce altele au efect de tonifiere (aplicare de presiune prin apăsare):· Atingeri uşoare: poziţionaţi vârful degetului în mijlocul punctului dorit şi efectuaţi masaje circulare în sensul acelor de ceasornic. Păstraţi degetul în contact cu pielea. Efectuaţi două sau trei mişcări circulare pe secundă.· Întinderi: neteziţi pielea prin mişcarea degetului mare şi arătătorului în direcţii diferite şi apoi în aceeaşi direcţie. · Apăsarea pielii: apăsaţi uşor pielea folosind unul sau mai multe degete (în general arătătorul şi/sau degetul mijlociu) de trei ori pe secundă.

Pentru a întinde pielea ochilor, puneţi vârful arătătorului în colţul interior al ochilor, şi începând de aici, deplasaţi degetul înspre sprâncene şi urmăriţi linia ochilor spre colţul exterior, până ajungeţi la punctul de început. Această metodă se numeşte Tui Fa 
Pentru reducerea cearcănelor şi a pungilor de sub ochi prin stimularea circulaţiei fluidelor din piele, aşezaţi arătătorul şi degetul mijlociu pe fiecare parte a sprâncenelor
şi presaţi încet şi apăsat. Repetaţi în acelaşi mod pentru pentru colţurile interioare şi exterioare ale ochilor şi apoi încheiaţi în punctul situat în mijlocul ploapei inferioare. Această metodă se numeşte An Fa.

Utilizaţi balsamul pentru conturul ochilor în acelaşi timp pentru rezultate îmbunătăţite

Pielea din jurul ochilor este de 10 ori mai subţire decât  pe restul feţei. De aceea trebuie tratată cu un produs special, cum ar fi un balsam hidratant conceput pentru această zonă sensibilă. Alegeţi o soluţie care conţine ingrediente active cum ar fi acidul hialuronic – care netezeşte imediat pielea – şi cafeină pentru a pune în mişcare microcirculaţia şi pentru a reduce pungile de sub ochi. Puteţi aplica balsamul atunci când efectuaţi tehnicile de masaj ale digitopuncturii. Odată stimulată şi hidratată, pielea dumneavoastră este reîmprospătată, iar ochii sunt mai deschişi şi mai putin obosiţi.

Dr Song PingDr Song PingExperte en dermatologie et médecine traditionnelle chinoise

Recomandarile Vichy