• research
  • Points de vente
  • newsletter
  • my skin

Skin life blog

Îngrijirea pielii

Pielea ideală pentru fiecare:
vis sau realitate?

Cu

Roland BazinEvaluator Științific de specialitate, L'Oréal Research

Multe dintre noi îşi examinează chipul în faţa oglinzii, detectând cele mai mici detalii şi visând uneori să arate cu câţiva ani mai tinere. În afară de riduri şi de liniile fine, calitatea tenului este un factor determinant în ce priveşte vârsta pe care ne-o dau alte persoane. Interpretare cu Roland Bazin, specialist în evaluare ştiinţifică la L’Oréal Research.

Ce este pielea ideală?

Există răspunsuri diferite şi fiecare femeie are propria definiţie! Criteriile noastre de evaluare sunt foarte subiective şi pot fi influenţate de vârstă, origine, cultură şi chiar de tendinţele în frumuseţe. Pentru  Roland Bazin, tenul ideal constă într-o "textură uniformă, regulată, ca pielea unui bebeluş, fără pori perceptibili, o piele fără semne sau vase de sânge vizibile, cu aspect luminos, uniform".

Toate femeile doresc acelaşi lucru: calitatea pielii

„Ce vârstă aveţi?” Cine n-a testat niciodată percepția celorlalţi prin întrebarea: „Ce vârstă credeţi că am?” Potrivit studiilor ştiinţifice efectuate de cercetatorii L'Oréal, calitatea pielii joacă un rol decisiv în ceea ce priveşte vârsta noastră în percepţia celorlalţi. Este numitorul comun pentru toate femeile care doresc să obţină o piele ideală. Femeile cu ten fără defecte sunt percepute cu 5 ani mai tinere... şi cu 10 ani mai tinere pentru cele cu ten perfect!

Dimpotrivă, anumiţi factori au toate şansele să vă facă să arătaţi mai în vârstă. Tenul care este supus unor factori nocivi (poluare, fumat, etc.) sau care nu este îngrijit sau protejat de soare este îngroşat şi lipsit de strălucire sau "tăbăcit". În concluzie, reduceţi sau renunţaţi la fumat, protejaţi-vă de razele UV şi aplicaţi o cremă pe tenul dumneavoastră în fiecare zi.

Strălucire instantanee

Acordați de 2 ori mai multă atenție îngrijirii tenului dumneavoastră, aplicând o crema care îi poate transforma calitatea, printr-un simplu masaj al feței, pentru eficacitate instantanee. Aplicați crema cu mișcări spre zona superioară. Continuați apoi cu mișcări dinspre interiorul spre exteriorul feței. Apoi, ciupiți ușor și repede pielea de pe ambii obraji, din zona bărbiei până spre urechi, trecând treptat spre frunte. Astfel stimulată, pielea își va recăpăta strălucirea.

Recomandarile Vichy