• research
  • Points de vente
  • newsletter
  • my skin

Skin life blog

Picioare perfect hidratate
pe timpul verii

Cu

Emmanuelle FoucaudDermo-cosmetician

Odata cu primele raze de soare, simtim ca avem puterea sa schimbam totul in jurul nostru. Dar dupa o perioada lunga de timp in care am fost imbracati din cap pana in picioare, este nevoie de o schimbare! Am vorbit cu Emmanuelle Foucaud, dermoconsultant la Institutul Vichy, despre ideile preconcepute pe care pur si simplu trebuie sa le uitam si despre solutii reale pentru picioare perfect hidratate pe timpul verii.

Alegem texturi onctuoase chiar si in timpul verii?

,,Bineinteles. Desi este adevarat ca texturile onctuoase sunt potrivite mai ales pentru sezonul rece, nu avem niciun motiv sa nu le alegem si pe timpul verii". Ce ar insemna sa incetam sa ne hranim pe timpul verii? Asadar, tineti minte ca indiferent de sezon, pielea are nevoie in permanenta de hidratare. Putem folosi in continuare crema preferata sau puteti trece la o textura mai usoara, insa nu inainte de a va asigura ca va ofera o hidratare in profunzime.

As vrea sa port fusta, dar nu am curaj...

E adevarat ca odata cu venirea verii, trecerea de la haine groase catre haine lejere poate fi dificila. Cea mai rapida solutie este ,,aplicarea unui ulei cu efect uscat care are proprietatea de a hrani si de a imbunatati aspectul pielii. Uleiurile cu efect uscat nu lasa o pelicula uleioasa la suprafata pielii, asa ca putem sa ne imbracam imediat, fara teama de a pata hainele. Atentie: nu toate uleiurile au proprietati hranitoare care asigura confortul mult dorit pe tot parcursul zilei". Astfel ca, la un moment dat, va puteti confrunta cu o senzatie de piele care tine.

Imi doresc un produs cu actiune multipla, dar cum aleg?

Uleiul uscat este combinatia perfecta dintre un parfum senzual si o textura senzoriala. Si pentru a verifica daca formula are proprietati hranitoare potrivite pentru piele, puteti realiza un simplu test pentru a-i putea demonstra eficacitatea. ,,Turnati o picatura de ulei peste un teanc de hartii asezate perfect una sub cealalta. Daca uleiul trece prin cat mai multe foi, inseamna ca este cel potrivit pentru corpul tau! Un alt aspect de luat in considerare este importanta alegerii unui ulei fara silicon: astfel, ingredientele sale active se absorb mai repede in piele, par si chiar in unghii."

O piele hidratata inseamna o dieta potrivita!

Uleiurile de rapita si de masline sunt recunoscute pentru continutul de ingrediente nutritive de care pielea are nevoie, cum ar fi Omega 6. De asemenea, si uleiul din seminte de dovleac este bogat in Omega 6, uleiul de canepa si uleiul de camelina sunt bogate in Omega 3, in timp ce uleiul de sofranel este bogat in vitamina E. Toate aceste uleiuri au proprietati nutritive si de hidratare care ingrijesc pielea uscata. Disponibile in magazinele de specialitate, aceste uleiuri pot fi folosite in salate ca dressing.

Recomandarile Vichy