• research
  • Points de vente
  • newsletter
  • my skin

Skin life blog

Îngrijirea părului

Păr fin, fragil:
sfaturi profesioniste pentru creşterea volumului

Cu

FredFredCoafor stilist
Blogger

Indiferent dacă părul dumneavoastră este fin în mod natural sau dacă stilul de viaţă stresant şi-a lăsat amprenta asupra buclelor dumneavoastră seducătoare, hair stylist-ul şi blogger-ul Fred Birault are răspunsul la problemele dumneavoastră. De fapt el chiar preferă părul fin, deoarece oferă o gamă largă de posibilităţi, în măsura în care ştii să îl manevrezi!

Nu vă mai plângeţi!

“Văd foarte multe femei ajunse la capătul răbdării deoarece au părul subțire” ne spune Fred. “Încep prin a le expune problema şi încerc să le fac să înţeleagă că nu este un capăt de ţară!"

Stilul

Fred respectă câteva principii fundamentale pentru aranjarea părului fin: • Lungimea: Cel mult până la nivelul umerilor, pentru a oferi impresia de volum. • Cu breton? Da, dacă se potriveşte feţei dumneavoastră. “Deşi bretonul reduce din volumul restului coafurii, el conferă un aspect elegant, geometric,” explică el. • Cu cărare? Nu, pentru că lasă scalpul la vedere.

Culoarea

Ar trebui să încerc să mă vopsesc? Da, bineînţeles, dar evitaţi nuanțele extreme, precum blondul platinat sau negrul intens. Un lucru care pune în evidenţă părul subţire este dacă permite luminii să vă lumineze scalpul.  Acest efect este amplificat în cazul în care culoarea părului este în contrast cu culoarea scalpului. Alegeţi deci o nuanţă de blond închis, auriu, miere sau şaten deschis. Acestea vor atenua delicat contrastul. Şi alegeți întotdeauna şuviţe în locul decolorării, care distruge părul.

Cum se îngrijeşte părul subţire

Când vă spălaţi, masaţi scalpul mai degrabă decât părul şi folosiţi vârfurile degetelor, nu palma, deoarece aceasta vă turteşte părul în loc să îl stimuleze,” explică Fred.   Dacă aveţi părul lung, nu spălaţi vârfurile, deoarece doar scalpul se murdăreşte! Când vă clătiţi, lăsaţi apa cu săpun să se scurgă pur şi simplu pe lungimea firului de păr pentru a îndepărta orice urmă de murdărie.   Pentru persoanele cu păr ondulat – încercaţi să scăpaţi de şampon şi folosiţi doar balsam. Balsamurile au suficiente ingrediente active pentru a vă spăla părul. Această modă fără şampon scuteşte părul de folosirea şampoanelor agresive şi îi oferă un înveliş protector.

Sfaturi profesionale de coafare

Principiul lui Fred este reducerea la minimum a coafării.  Nu e nevoie să vă îndreptaţi, neteziţi sau întindeţi părul. Alegeţi un look răvăşit şi nu vă fie frică să lăsaţi câteva şuviţe libere.

Extensii rafinate

Extensiile de păr sunt folosite adesea în filme şi pe podium. Pot fi de efect dacă sunt realizate în mod subtil. Dacă nu vreţi să mergeţi atât de departe, încercaţi să adăugaţi păr fals la un coc clasic. Puteți încerca asta chiar și cu o șosetă! Cocul realizat în mod rapid şi amuzant cu ajutorul unei şosete este o tehnică fabuloasă pentru a crea un coc mare, frumos. Vei fi surprinsă să vezi cât de bine arată! Vezi videoclipul demonstrativ pe blogul lui Fred: http://cutbyfred.com/category/hair-tutorials/.

Recomandarile Vichy