• research
  • Points de vente
  • newsletter
  • my skin

Skin life blog

Ten cu probleme

Există o dietă
ce previne apariția acneei?

Cu

Dr Eugénie AuvinetDr Eugénie AuvinetDiététicienne - Nutritionniste

Legătura între ce mâncăm și cum arată pielea noastră a generat o varietate de termeni fanteziști. Dieteticianul-nutriționist Eugénie Auvinet demontează percepția convențională.

Joacă dieta un rol în calitatea și aspectul pielii?

Într-un fel, da, deoarece o persoană care nu respectă o dietă echilibrată va avea tendința de a avea un ten lipsit de strălucire. Nu uitați, exteriorul reflectă interiorul! Totuși, niciun studiu nu a dovedit că alimentele prea bogate sunt motivul pielii uleioase sau că ciocolata cauzează apariția coșurilor!

Este atunci adevărată premisa opusă? O dietă echilibrată poate elimina problemele pielii?

Anumite alimente, cum sunt ouăle, laptele, uneori grâul, avocado sau nucile pot cauza apariția petelor pe piele, declanșate de anumite intoleranțe alimentare. Acestea cauzează inflamarea intestinelor, care poate cauza, la rândul ei, inflamarea pielii. Adaptarea dietei vă poate ajuta să reduceți apariția acestor inflamații. Totuși, dieta dumneavoastră nu are niciun efect asupra apariției acneei, care este cauzată de obicei de hormoni.

Dietele noastre pot fi foarte variate. Cum pot oamenii recunoaște alimentele care cauzează reacții la nivelul pielii?

Există două opțiuni: testarea sângelui sau simpla observare atentă. Prima este foarte rapidă, dar scumpă. A doua presupune notarea tuturor alimentelor consumate, cu puțin timp înainte de apariția reacțiilor cutanate. Apoi, recomand eliminarea acestor alimente, unul după celălalt, pentru a identifica ”vinovatul”. Dacă aveți îndoieli în privința cauzelor intoleranței alimentare, este mai bine să adoptați temporar o dietă strictă, eliminând toate alimentele suspecte.

Odată ce alimentele iritante sunt detectate, trebuie eliminate permanent din dietă?

Aceste alimente trebuie excluse în intervalul de timp necesar pentru refacerea florei intestinale. Pentru a realiza acest lucru, recomand urmarea unei diete noi și echilibrate și consumul de probiotice și suplimente alimentare. Rezultatele vor fi vizibile pe piele, luna următoare. Apoi este posibil să reintroduceți alimentele care au cauzat inflamațiile, dar să le consumați ocazional. Orice este o chestiune de frecvență. Frecvența se stabilește în funcție de caz.

Recomandarile Vichy