• research
  • Points de vente
  • newsletter
  • my skin

Skin life blog

Hidratare

Cum sa avem tenul perfect hidratat?

Cu

Florence BenechFlorence BenechDirector Internațional Skincare Development Divizia de Cosmetică Activă l'Oréal

Aveti uneori senzatia ca unele zone ale tenului dumneavoastra se deshidrateaza mai repede decat altele? Noi am cercetat in amanunt acest fenomen pentru a va dezvalui secretele care se afla in spatele hidratarii pielii.

Desi imi hidratez pielea in mod regulat, am in continuare senzatia de deshidratare la nivelul fetei...

Pielea dumneavoastra iubeste apa. Ea contine aproximativ 70% apa, formand o bariera protectoare perfecta pentru organism. Insa, uneori, chiar daca aplicati crema hidratanta in fiecare dimineata, este posibil ca unele zone ale tenului sa isi piarda hidratarea pe parcursul zilei. In prezent, oamenii de stiinta considera ca aceasta chestiune este mult mai complicata decat s-a crezut pana acum. Desidratarea pielii nu este doar o problema de pierdere a apei; de fapt, aceasta are drept cauza distributia inegala a apei in interiorul celulelor. Studiile clinice recente au confirmat faptul ca unele portiuni ale fetei – cum ar fi obrajii, tamplele, fruntea si linia maxilarului – se deshidrateaza mai rapid decat celelalte. Este o consecinta logica a faptului ca aceste zone sunt mai expuse factorilor de mediu.

Ce reprezinta fenomenul de distributie inegala a apei pe suprafata tenului?

„Hidratarea inegala a pielii poate afecta femeile de toate varstele, indiferent de tipul de ten”, explica Florence Benech. Noile cercetari au relevat doua fenomene care apar atunci cand pielea este deshidratata:
- O reducere a aquaporinelor: aceste proteine transporta apa intre celule. Daca numarul de aquaporine din piele incepe sa scada – adesea ca rezultat al varstei sau al expunerii la radiatiile UV – circulatia apei poate fi intrerupta, iar pielea se va deshidrata.
- Incetinirea procesului de regenerare celulara: aceasta deterioreaza bariera protectoare a pielii, devenind mai vulnerabila la factorii externi: stres, poluare atmosferica si tutun. 

Cum obtin o hidratare echilibrata a pielii?

Prin reactivarea circulatiei apei la nivelul pielii obtinem o hidratare optima pe suprafata intregii fete. Desi la nivel teoretic pare simplu...care este primul pas? Florence recomanda folosirea produselor care mentin hidratarea pielii si faciliteaza circulatia apei intre celule. Un produs excelent pentru acest scop este Apa Termala Vichy, care intensifica circulatia apei la nivelul pielii. Apa Termala Vichy, apa pielii frumoase contine 15 minerale rare, pentru ameliorarea calitatii tenului si pentru calmarea pielii sensibile, avand proprietati antioxidante dovedite, pentru combaterea imbatranirii pielii. Cremele de zi eficiente contin in cele mai multe cazuri zaharuri energizante, ceea ce inseamna ca atrag si retin apa in straturile profunde ale pielii. Unele zaharuri, cum ar fi acidul hialuronic, contribuie la volumizarea tesutului cutanat prin intensificarea nivelurilor de hidratare, unele netezind pielea prin formarea unei pelicule invizibile la suprafata, in timp ce altele asigura o hidratare de lunga durata.

Cum sa ne mentinem pielea hidratata pe termen lung?

La dusul de dimineata folositi apa calduta – cu cat apa este mai fierbinte, cu atat pielea dvs. se va deshidrata mai repede.  

Faceti miscare – transpiratia deschide porii si stimuleaza productia de sebum si de lipide care hranesc si intaresc bariera pielii.

Cand sunteti in concediu, evitati contactul pielii cu apa sarata, intrucat aceasta intensifica efectele daunatoare ale razelor solare si va usuca pielea. Asigurati-va ca faceti dus imediat ce iesiti din apa sarata!