• research
  • Points de vente
  • newsletter
  • my skin

Skin life blog

Anti-rid

Cum redam stralucire
privirii noastre?

Cu

Pascale MoraPascale MoraResponsabil de comunicări științifice pentru Vichy

Annic Lefol-MalosseAnnic Lefol-MalosseDirector, Institutul Vichy

Aspect trist al ochilor? Cearcane? Cum putem oferi privirii noastre mai multa tinerete si vitalitate?

Care sunt factorii care dau un aspect trist al ochilor?

"Pielea din zona ochilor este foarte solicitata, datorita miscarii pleoapelor - 10.000 de clipiri pe zi - si a frecarilor repetate. Aceasta este subtire, mai sensibila si mai predispusa la aparitia ridurilor fata de alte zone ale fetei”, explica Pascale Mora. Acesti factori favorizeaza aparitia ridurilor de expresie, de deshidratare si de oboseala. Textura si culoarea pielii se modifica, astfel apar cearcanele. Fata noastra reflecta mai putin lumina. Rezultatul? Privirea isi pierde luminozitatea.

Demachierea ochilor prin atingeri delicate...

Evitati demachierea agresiva! Acest obicei poate irita pielea din jurul ochilor si amplifica efectul de oboseala. Expertul Vichy Annic Lefol-Malosse ne prezinta metoda ideala pentru o demachiere delicata, speciala adaptata zonei ochilor: 
• Aplicati demachiant pe o discheta de bumbac
• Tamponati usor pe ochi si sprancene
•  Insistati cu demachierea pe gene, tamponand din nou pentru a dizolva ultimele urme de machiaj

Alegeti o crema pentru ochi cu actiuni multiple

Cele mai bune produse actioneaza in acelasi timp asupra texturii, culorii si stralucirii conturului ochilor. Descoperiti ingredientele de top ale unei creme pentru ingrijirea ochillor, alaturi de expertul Vichy Pascale Mora:

• Vitamina Cg (derivata din vitamina C): netezeste ridurile
• Asocierea de ingrediente active cu proprietati anti-pigmentare si calmante: limiteaza aparitia ridurilor
• Cafeina: decongestioneaza pungile si atenueaza cearcanele

"Aplicatoarele foarte moi si flexibile, din silicon, sunt ideale pentru utilizare in zona ochilor. In acest caz, aplicarea este mai precisa decat cu degetul, fara riscul iritarii conturului ochilor", subliniaza Annic. Mai mult, este recomandat ca produsul sa contina pigmenti corectori si iluminatori pentru a obtine privirea ideala.

Exista solutii pentru a ne mentine frumusetea ochilor?

Sportul! Pentru oxigenarea celulelor si pentru favorizarea circulatiei sanguine. Alimentele bogate in acizi grasi esentiali si apa pentru a face fata mediilor supraincalzite sau climatizate, responsabile pentru aparitia ridurilor de deshidratare.

De asemenea, puteti sa efectuati un masaj cu rol de drenare, atat dimineata, pentru un efect energizant, cat si seara, pentru relaxare: presati usor cu degetul mijlociu in coltul interior al ochiului, apoi in mijloc, sub spranceana, finalizand cu zona tamplelor.

Recomandarile Vichy