• research
  • Points de vente
  • newsletter
  • my skin

Skin life blog

Cum aleg produsele de ingrijire
potrivite pentru parul meu?

Cu

FredYona TGArtiste
maquillage

Care este cea mai buna modalitate de a avea grija de parul meu, fie el uscat, vopsit, degradat sau fragil? Masca de par, balsam, uleiuri si lista poate continua, dar intrebarea este cand si cum sa le folosim. Spuneti adio zilelor in care parul nu vrea sa va asculte, multumita urmatoarelor sfaturi de la Yoana TG, expertul in hair-styling de la Vichy.

Uleiul cu actiuni multiple

Uleiul de par este bogat in elemente nutritive, fiind ideal pentru parul uscat, tern, vopsit, dificil de aranjat."Hraneste parul, ii ofera stralucire si ajuta la crearea unui look ordonat sau unul relaxat", confirma Yoana, un adevarat sustinator al uleiului de par. Alegeti uleiurile de par vegetale, bogate in antioxidanti (de exemplu, uleiul din seminte de struguri), alaturi de un filtru anti-UV pentru o protectie completa a firului de par.

Pentru situatii de urgenta: inainte de samponare, aplicati apa pe par cu ajutorul unui spray pentru a-l umezi. Aplicati echivalentul a 4-5 dozaje de ulei pe par, de la radacina pana la varfuri. Treceti degetele prin par de cateva ori, de la radacina pana la varfuri. Masati pentru a permite uleiului sa patrunda in fibra capilara. Incalziti un prosop in cuptorul cu microunde si infasurati-l in jurul parului (cu cat este mai fragil si mai greu de aranjat, cu atat trebuie lasat mai mult in prosop). Yoana recomanda ca in acest timp sa va imbaiati pentru a permite ca aburii calzi sa urce, iar umiditatea sa accelereze patrunderea ingredientelor active in fibra capilara.

Pentru un par stralucitor: Dupa baie, uscati parul. Incalziti uleiul in palme si aplicati-l pe lungimea parului pana la varfuri. ,,Aceasta actiune face ca pieptenele sa treaca mai usor prin par, facandu-l mai usor de aranjat si mai stralucitor", confirma Yoana.

Pentru  bucle de plaja (Beach Waves): aplicati ulei pe lungimea parului pana la varfuri pe parul usor umed, masand pana la absorbtie. Adaugati inca putin ulei pe zonele cu fire rebele, apoi finisati look-ul cu ajutorul unui difuzor. Cand sunteti in vacanta, nu uitati uleiul acasa si aplicati-l pe par ori de cate ori doriti un look pentru plaja. Mai mult decat atat, parul va deveni mai usor de curatat de firele de nisip, sare sau de clor.

Pentru un look sanatos zilnic: incalziti uleiul in palme si aplicati-l pe lungimea parului pana la varfuri, masand usor pana la patrunderea acestuia in fibra capilara. Atunci cand este acoperit de ulei, parul este protejat de factorii externi (poluare, soare etc.), este mai usor de aranjat si mai putin casant. Daca aveti senzatia de par incarcat cu ulei, Yoana sugereaza sa treceti din nou peria prin par, iar apoi sa utilizati uscatorul de par pentru ca excesul de ulei sa fie absorbit, fara a lasa o pelicula grasa.

Balsamul si masca de par

Alegeti samponul potrivit in functie de tipul dvs. de par (uscat, gras, predispus la matreata etc.).

Daca parul dvs. este prea fragil, utilizati de asemenea un produs de ingrijire a parului cu efect de umplere a volumului, pentru a reconstrui fibra capilara. Dupa sampoane, folositi un balsam sau o masca de par pentru a descurca parul, pentru a-l catifela si pentru a-i oferi elementele nutritive de care are nevoie.

Rasfatati-va parul aplicand tratamentul potrivit, insistand mai mult pe lungimea parului si varfuri, nu pe radacini. Raspanditi tratamentul in mod egal pe tot parul desfacand degetele prin par, creand ,,efectul de pieptene", apoi lasati tratamentul sa actioneze pana la 10 minute. Sfatul Yoanei: ,,Stoarceti bine parul inainte de aplicarea tratamentului pentru ca elementele acestuia sa nu fie diluate de apa."

Recomandarile Vichy