• research
  • Points de vente
  • newsletter
  • my skin

Skin life blog

Anti-rid

Cele 4 cicluri importante ale somnului pentru o piele odihnita

Cu

Pascale MoraPascale MoraResponsabil de comunicări științifice pentru Vichy

Care este secretul unui ten odihnit dimineata? Cercetatorii au studiat cronobiologia si ritmul circadian si decodand programul de regenerare a pielii pe timp de noapte, au demonstrat importanta unui somn odihnitor asupra calitatii pielii.

Ingrijiti-va pielea printr-un somn odihnitor!

Trecerea de la zi la noapte regleaza natural ceasul biologic responsabil de ritmurile cronobiologice. Pielea sufera modificari timp de 24H, cunoscute ca ritmuri circadiene. In timpul zilei, functia principala a pielii este de aparare impotriva agresorilor externi, precum vant, soare, frig sau poluare, in timp ce noaptea se regenereaza, pregatindu-se pentru a doua zi. Somnul insuficient sau slaba calitate a acestuia poate rupe echilibrul ciclurilor circadiene, conducand la modificari ale calitatii pielii cum ar fi tenul tern, trasaturi lasate sau roseata vizibila.

4 mecanisme de regenerare ale pielii care influenteaza calitatea pielii dimineata

Toate cele 4 mecanisme naturale au activitate de varf noaptea:

1.    Regenerare celulara pentru aspect mai tanar si luminos
Studiile au aratat ca procesul de regenerare celulara atinge maximul de activitate intre miezul noptii si 1 AM si un minimum ziua, intre 12PM si 1PM. Acest lucru ne confirma ca regenerarea celulara este mai intensa nopatea decat ziua. 

2.    Stimularea microcirculatiei pentru mai multa energie
Fluxul sangvin al pielii atinge punctul maxim de activitate intre 11pm si 4am. Aceasta intensificare a fluxului sangvin pe timp de noapte se datoreaza unui apogeu a schimburilor intercelulare, care furnizeaza nutrienti sau elimina toxinele.

3.    Eliminarea celulelor moarte pentru un ten mai luminos
Stratul superior al pielii, epiderma, este alcatuita din celule moarte. Odata la 28 de zile, se elimina de la suprafata pielii sub forma de scuame. Studiile au aratat ca acest proces de eliminare a celulelor moarte isi atinge apogeul intre 7pm si 11pm. O activitate intensiva noaptea pentru o piele luminoasa pe timp de zi.

4.    Protejarea barierei cutanate pentru o piele neteda si catifelata
Regenerarea intensiva pe timp de noapte creste permeabilitatea functiei de aparare a pielii. Astfel pielea se usuca si se deshidrateaza, care ajuta la eliminarea toxinelor, atingand un apogeu intre 11pm si 4am. In acelasi timp, regenerarea celulara, microcirculatia si eliminarea celuelor moarte se intensifica pentru a creste functia de aparare a pielii. 

Acum ca stiti toate acestea, asigurati-va ca aveti un somn odihnitor si linistit! Iar in cazul in care nu dormiti bine sau insuficient, cercetatorii va ofera solutii dermato-cosmetice pentru a recrea efectele unui somn odihnitor asupra calitatii pielii.

Recomandarile Vichy