• research
  • Points de vente
  • newsletter
  • my skin

Skin life blog

Hidratare

Care sunt beneficiile unui serum hidratant?

Cu

Jean-Marc VernetJean-Marc VernetDocteur en pharmacie

Shirley ChemounyShirley ChemounyDocteure en pharmacie

Serumurile hidratante abunda in ingrediente active care intensifica nivelul de hidratare al pielii, oferind tenului dumneavoastra o stralucire proaspata si luminoasa– antidotul perfect pentru pielea deshidratata, care are nevoie de o ingrijire suplimentara.

Cine ar trebui sa foloseasca un serum hidratant?

Indiferent de varsta, toate femeile pot beneficia de proprietatile excelente ale serumurilor hidratante, care ofera o calmare imediata si un confort de lunga durata pentru pielea deshidratata. „Rareori vine cineva la mine ca sa imi ceara un serum hidratant”, observa Jean-Marc Vernet, „insa mi se intampla adesea sa recomand un astfel de produs.” Oamenii de stiinta au evidentiat recent un element cheie care ne poate ajuta sa intelegem procesul natural de hidratare al pielii. Acestia au aratat faptul ca unele zone ale fetei au tendinta de a se deshidrata mai repede decat altele, ceea ce inseamna ca tratamentele de hidratare sunt esentiale pentru a impulsiona distributia apei la nivelul celulelor si a o pastra in interior, pentru un rezultat de durata. I-am intrebat pe Jean-Marc Vernet si pe Shirley Chemouny cine considera ca ar trebui sa beneficieze in mod deosebit de aceste serumuri:
·        tinerii, care au tenul predispus la aparitia petelor, tratat cu produse nepotrivite, care deshidrateaza pielea.
·        barbatii, pentru calmarea pielii iritate dupa ras.
·        persoanele cu varsta de 30 de ani si peste, pentru combaterea ridurilor fine cauzate de deshidratare si pentru prevenirea aparitiei semnelor imbatranirii.
·        persoanele cu un ten matur, pentru intensificarea stralucirii si pentru o piele cu aspect plin.
·        persoanele al caror ten prezinta zone de roseata sau cuperoza, pentru calmarea inflamarii si pentru tratarea in profunzime a iritatiei.
·        persoanele care isi expun pielea la razele solare in mod repetat sau pe o perioada indelungata.
·        persoanele a caror piele sufera in urma expunerii la factorii de mediu: frig, vant, raze solare, poluare, orase mari, aer montan, briza marina, expunerea la aer conditionat etc.

Care sunt beneficiile unui serum hidratant?

Acestea dau o senzatie de prospetime si confort. „Serumurile au texturi usoare, fluide, care asigura absorbtia rapida in piele,” confirma Shirley. Aceste elixiruri cu textura de catifea sunt perfecte si pentru:
·         Netezire
·         Iluminare
·         Aspect plin al pielii
·         Calmare

Cum sa utilizezi un serum hidratant?

Apa este vitala pentru viata, astfel ca o piele sanatoasa depinde de o hidratare corespunzatoare, realizata in profunzime. Cei doi farmacisti ai nostri confirma faptul ca „odata ce ati inceput sa utilizati un serum hidratant, nu veti mai vrea sa intrerupeti folosirea acestuia!” Serumurile sunt in general potrivite pentru toate tipurile de piele, dar asigurati-va ca cel pe care il alegeti contine apa termala, care este delicata cu pielea sensibila. Serumurile hidratante pot fi folosite sub forma de tratament intensiv sau pe tot parcursul anului. Acestea se pot aplica dimineata si/sau seara pe pielea bine curatata. Prin pulverizarea pe fata a unei cantitati reduse de apa termala inainte de aplicare, va pregatiti pielea pentru a absorbi mai bine serumul. Desi serumurile pot fi folosite ca baza pentru machiaj sau impreuna cu o crema BB, trebuie sa utilizati intotdeauna si o crema de zi pentru refacerea si protejarea barierei naturale a pielii. Jean-Marc Vernet explica acest lucru: „Este important sa constientizam faptul ca serumurile hidratante nu contin protectie solara impotriva razelor UV.”

Serumul - un produs de lux sau o necesitate?

Serumul hidratant, doar un produs de lux costisitor care creeaza dependenta? Shirley admite ca „serumurile reprezinta o investitie suplimentara in rutina zilnica de ingrijire. Astfel, consideram necesara achizitia acestuia doar atunci cand pielea noastra chiar are nevoie de un serum. Dar acestea sunt atat de concentrate in ingrediente active, incat nu este necesar sa folositi decat o cantitate redusa! Asadar, va invit sa profitati la maxim de fiecare picatura din acest produs.”