• research
  • Points de vente
  • newsletter
  • my skin

Skin life blog

Hidratare

Apa de la robinet:
prieten sau dușman al tenului sensibil?

Cu

Michel Le MaitreDermatolog, Consultant Științific pentru Vichy

Aceasta este o întrebare care întotdeauna declanșează dezbateri. În timp ce anumiți medici dermatologi consideră că apa de la robinet usucă tenul și ne sfătuiesc în mod sistematic s-o evităm, alții o recomandă fără rezerve pentru tenul fără defecte deosebite. Un lucru e sigur – dezbaterea e departe de a se încheia!

Vocea rațiunii

Pentru medicul dermatolog Michel Le Maître, „Apa de la robinet ar trebui să fie folosită în mod corect. Importantă este conservarea calității optime a peliculei hidrolipidice care creează o barieră protectoare la suprafața pielii." În această privință există doar o singură soluție: să observăm cum reacționează tenul. Aveți o senzație de strângere? Observați o roșeață? Depunerea de calcar și clorul acționează ca iritanți. Dar asta nu înseamnă că apa de la robinet trebuie să fie evitată total. „Aplicarea de apă rece de la robinet pe piele poate contracta porii și conferi luminozitate tenului.”

Controlați duritatea apei dumneavoastră

Dacă nu locuiți la munte, unde apa de la robinet este semnificativ mai pură, veți avea nevoie de o soluție alternativă. În mediul urban, agenții de dedurizare a apei reprezintă o variantă foarte bună. Aceștia pot purifica apa dură, îndepărtând clorul și calcarul printr-un sistem de filtrare. Dacă utilizați un agent de dedurizare a apei, puteți fi sigură că celulele pielii dumneavoastră își vor recăpăta frumusețea naturală.

Cum să vă îngrijiți tenul sensibil

Ținând cont că medicii dermatologi recomandă în unanimitate curățarea tenului de două ori pe zi, dimineața și seara, este important s-o facem în mod corect. Desigur, dacă aveți tenul sensibil, ar trebui să optați pentru produse care nu necesită clătire, precum soluții micelare sau o combinație de lapte demachiant urmat de loțiune tonică – cel mai delicat mod de a vă curăța tenul. Încheiați rutina de curățare prin pulverizarea delicată de apă termală calmantă pe față pentru a dilua depunerile de calcar care au rămas pe suprafața pielii. Persoanele care aplică machiaj pentru ochi în mod regulat ar trebui să folosească o loțiune în două etape pentru îndepărtarea delicată a fardului de ochi și apoi a rimelului. Puneți pe pleoape un disc demachiant de bumbac umezit cu demachiant, apoi tamponați și apăsați timp de aproximativ zece secunde până când tot machiajul este dizolvat. Pentru gene, înmuiați un disc demachiant în soluție micelară și îndoiți-l deasupra și dedesubtul genelor. Strângeți discul timp de câteva secunde, apoi glisați-l ușor înspre colțul ochiului pentru a îndepărta toate urmele de rimel.

Oferiți-i pielii dumneavoastră îngrijirea pe care o merită!

Daca vă doriți un ten curat, trebuie să știți cum să vă curățați corespunzător fiecare zonă a feței: ochii, buzele și gâtul. Clipurile create de experții Vichy vă vor ajuta să stăpâniți tehnicile optime pentru curățarea feței.