• research
  • Points de vente
  • newsletter
  • my skin

Skin life blog

Îngrijirea părului

3 greşeli de evitat si 3 sfaturi de aplicat
pentru a elimina matreata

Cu

Delphine CourteilleCoiffeuse studio et défilés

Trecătoare sau persistentă, mătreaţa nu este niciodată binevenită! Descoperiti ghidul nostru pentru a avea un par fara matreata: 3 greşeli de evitat + 3 sfaturi de aplicat şi problema e ca şi rezolvată! Sfaturi de aplicat chiar si in cazul unui scalp sensibil.Greseala nr 1: nu vă învinovăţiţi pentru faptul că aveţi mătreaţă

Apariţia ei este independentă de voinţa noastră şi în niciun caz nu se datorează unei lipse de igienă. De altfel, o treime din populaţie suferă de mătreaţă. Fie ea de tip gras sau de tip uscat, mătreaţa este rezultatul aceloraşi dereglări. Mai exact: glandele sebacee care secretă prea mult sebum încurajează apariţia levurii naturale de la suprafaţa scalpului. Iar în cantităţi mari, această levură devine iritantă şi deterioreaza bariera cutanată, perturbând microbiomul. Rezultatul: scalpul devine sensibil, se descuamează puternic şi apare mătreaţa.


Grseala nr 2: Nu va agresati scalpul

Feriti-va sa va spalati parul prea des sau sa folositi sampoane prea agresive. Pe termen lung, ele sensibilizează scalpul şi favorizează inflamaţia acestuia. Cel mai bine este sa-ti speli parul la fiecare două zile, nu mai des, acordand prioritate şampoanelor anti-mătreaţă al căror pH să fie neutru, dacă este posibil, pentru a readuce la zero echilibrul acido-bazic al acestei zone, explică Delphine Courteille, hairdresser de moda. Mai mult, mizaţi pe noile texturi ce respectă fibra capilară şi scalpul sensibil şi pe ingredientele active cu rol de tratament, care şi-au demonstrat eficienţa împotriva mătreţii (cum este disulfura de seleniu, piroctone olamine, acidul salicilic, seleniul).


Greseala nr 3: Nu incercati sa va preparati acasa lotiuni sau alte amestecuri – acestea pot chiar amplifica iritatiile

Fabricându-vă propriul şampon din uleiuri esenţiale veţi spori şansele de agravare a situaţiei… Adesea, uleiurile esenţiale sunt alergizante şi pot agresa un scalp fragil. Morala: aveţi mai degrabă încredere în produsele cu ingrediente active disponibile în farmacii, precizează Pascale Mora, director de comunicare ştiinţifică, Laboratoarele Vichy.

Sfatul nr 1: „oxigenaţi-vă” capul cand aplicati şamponul anti-mătreaţă

Sub duş, luaţi-vă o perie ce poate fi introdusă în apă, după cum ne sfătuieşte Delphine Courteille. Când spuma este suficient de densă, periaţi delicat rădăcinile fără să frecaţi, altfel riscaţi să agresaţi scalpul. În ce scop? O repartizare a şamponului anti-mătreaţă pe întregul păr este foarte practică în cazul părului lung. Şi o purificare totală a rădăcinilor şi a scalpului. Purificat de aceste excese de sebum şi levuri, scalpul nu se va mai irita şi se va descuama mai puţin. După câteva săptămâni: mai puţină mătreaţă şi un scalp mai sănătos, mai curat.

Sfatul nr 2: Preferati temperaturile scazute

Când vă spălaţi cu şampon şi la uscarea cu foenul, să folosiţi întotdeauna o apă sau un aer cât mai rece pentru a calma şi atenua senzaţiile de iritare.

Sfatul nr 3: Lasati-va parul liber!

Uitaţi de fular, pălărie, bentiţă… Acestea ţin cald scalpului, îl fac să transpire, supra-stimulează glandele sebacee şi perturbă microbiomul scalpului dumneavoastră. Evitaţi să vă atingeţi părul prea des şi nu abuzaţi de produsele de styling.

Recomandarile Vichy