• research
  • Points de vente
  • newsletter
  • my skin

Skin life blog

Ten cu probleme

25 de ani
şi cu un ten încă afectat de imperfecțiuni...

Cu

Michel Le MaitreDermatolog, Consultant Științific pentru Vichy

DianeMake-up artist

„Acneea la femei adulte”, aşa cum este ea cunoscută de către dermatologi, este „o condiţie comună din ce în ce mai răspândită. În prezent, două treimi din femeile cu vârste cuprinse între 30 şi 45 de ani, în special cele care trăiesc în mediul urban, suferă de această problemă”, spune medicul dermatolog Michel Le Maître. Dar ce se poate face pentru prevenirea ei?

La baza problemei

În fiecare zi, tenul dumneavoastră este expus unor condiţii care perturbă ecosistemul său natural. Acestea pot include stres, poluare, contracepţie inadecvată, exfolieri excesive şi creme extrem de grase. Drept răspuns, pielea produce sebum pentru a se proteja. Dar sebumul excesiv poate bloca porii, rezultatul fiind un ten tern şi apariţia imperfecţiunilor precum punctele negre şi petele. Pe lângă toţi aceşti factori care pot deteriora calitatea tenului, Michel Le Maître subliniază impactul profund negativ al tutunului: "nu numai că împiedică microcirculaţia pielii, dar cauzează şi microchisturi".

O abordare delicată

Cel mai bun mod de a deghiza sau a controla formarea inflamaţiilor este prin folosirea unei creme destinate corectării tuturor tipurilor de imperfecţiuni: puncte negre, pori dilataţi, piele cu tendinţă de îngrăşare, roşeaţă, pete post-acnee şi culoare neuniformă a tenului. Pentru make-up artistul de fotomodele Diane, persoanele cu ten problematic ar trebui "să folosească pur şi simplu o cremă purificatoare pe bază de acid salicilic zilnic". Puteţi să disimulaţi problema apoi prin punerea în valoare a trăsăturilor cu ajutorul machiajului pe zonele neafectate ale feţei. "Cea mai bună opţiune este să obţineţi un efect de smoky eyes sau o nuanţă îndrăzneaţă de coral sau roşu aprins pentru buze." În sfârşit, renunţaţi la fumat! Este de departe cel mai bun mod de a descoperi luminozitatea tenului şi de a împiedica imperfecţiunile să se extindă.