• research
  • Points de vente
  • newsletter
  • my skin

Skin life blog

Anti-rid

Îmbătrânirea comportamentala, in detaliu

Cu

Patricia PineauPatricia PineauDirectrice de la
communication scientifique
L'Oréal Recherche

Avand un ritm de viata atat de alert, femeile au tendinţa de a-şi expune pielea la diversi factori care ii vor afecta calitatea, cum ar fi lipsa somnului, o dietă dezechilibrată sau stres... Care sunt adevăraţii inamici ai calităţii pielii noastre şi ce putem face pentru a preveni efectele, fără a ne complica şi mai mult existenţa? Am efectuat un studiu detaliat împreună cu expertul nostru, Patricia Pineau.

Imbatranirea comportamentala

Când vine vorba despre îmbătrânirea pielii, suntem familiarizaţi cu factorii legati de varsta, cum ar fi îmbătrânirea cronobiologică şi hormonii - îmbătrânirea hormonală.
Există şi alţi factori care afectează procesul de îmbătrânire? Patricia Pineau: "Studiile noastre efectuate asupra comportamentului femeilor şi cercetarea noastră avansată în domeniul ingrijirii antirid, ne-au determinat să privim lucrurile dintr-o nouă perspectivă şi să dezvoltăm o nouă abordare a comportamentului îmbătrânirii. 9600 de femei testate în 6 ţări la nivel mondial identifică şi prioritizează stilul de viata ca fiind cel care le afectează calitatea pielii. Din aceste femei, 77% au identificat lipsa somnului ca fiind factorul principal, 71% au identificat poluarea, urmată de stres, dieta necorespunzătoare şi lipsa exerciţiului fizic".

Pielea noastra trebuie sa o arate?

Care sunt efectele vizibile pe piele ale acestor comportamente, uneori excesive?
Expertul nostru le detaliaza în funcţie de problema identificată:  
"Mediul urban, fumul – tind sa cauzeze tenului un aspect gri, tern. Motivele sunt reprezentate de lipsa apei, aerul condiţionat, poluarea atmosferică, însă şi de poluarea industriala, transport şi încălzire.   
Pielea supraexpusă în mod natural sau artificial la raze UV pe parcursul unui an manifesta  o culoare neuniforma si, in timp, favorizeaza apariţia petelor pigmentare.  
Lipsa somnului sau stresul cotidian cauzeaza un ten palid. Expresia de chip „tras” şi pungile de sub ochi indică imediat un stil de viaţă haotic.  
Aspectul dezechilibrat al unui ten lipsit de elemente nutritive, care prezinta atat zone grase cat şi uscate,porii măriţi - reflectă o dietă dezechilibrată datorită meselor luate pe fugă sau dimpotrivă, a mancatului în exces, combinat cu consumul de alcool. Acelaşi fenomen poate fi cauzat si de tratamente cosmetice care sunt excesiv de agresive sau inadecvate pentru hrănirea pielii."

Micile noastre excese

Veşti bune! Puteţi lua măsuri, fără a vă simţi vinovate, fara a vă priva în exces de anumite lucruri şi fără a face modificări radicale asupra stilului de viata. Patricia Pineau: "Pe parcursul identificării impactului acestor aspecte, am obţinut un mijloc de a le reduce sau de a le elimina, prin crearea unor tratamente inovatoare, concentrate în ingrediente active cu actiune specifica, ce pot preveni aceste semna ale îmbătrânirii comportamentale.”   Dacă însă se întâmplă să exageraţi uneori, încercaţi să puneţi în aplicare sfaturile noastre şi să anulaţi efectele.  
Săriţi peste micul dejun ca să puteţi dormi mai mult? Luaţi o mână de alune de pădure şi migdale cu dumneavoastra, pentru a vă ţine de foame până la prânz şi evitaţi înfometarea, care vă poate determina să vă lăsaţi pradă alimentelor grase sau dulci".   
Nu aveti timp să vă demachiaţi? Demachierea este un pas esențial pentru îngrijirea tenului. Totuși, daca se intampla sa mergeti la culcare fara sa va demachiati corespunzator, va recomandam ca dimineata sa efectuati o curăţare in profunzime a feţei, aplicând apoi un serum pentru redarea luminozitatii.  
Preferati un loc in care bate soarele? Aplicati o crema cu protecţie UV şi sunteţi în regulă. Este uşor să păstraţi produsul în poşetă.  
Aveţi o lucrare importantă de terminat noaptea târziu? Respiraţi adânc, întindeţi-vă, relaxaţi-vă şi mişcaţi-vă periodic pentru a îndepărta oboseala. Şi, după ce aţi terminat, răsfăţaţi-vă cu un smoothie mare, plin de vitamine, din kiwi, banane şi căpşuni.

Recomandarile Vichy